Naslovna VESTI MAČKE POTRESNA ISPOVEST: Imao sam dva minuta da spasim četiri životinje od klanja!

POTRESNA ISPOVEST: Imao sam dva minuta da spasim četiri životinje od klanja!

0
KLANICA MAČAKA

Piter Li je aktivista u organizaciji Humane Society International koja se u Kini godinama borila protiv ubijanja pasa i mačaka zbog trgovine njihovim mesom. Tokom posete jednoj od brojnih klanica pasa i mačaka doživeo je nešto što će ga progoniti do kraja života.

Mesec dana pre početka zloglasnog festivala psećeg mesa Li je obišao nekoliko klanica i bio svedok neverovatnim okrutnostima kojima su izloženi psi i mačke. Najveći broj životinja  su ukradeni kućni ljubimci. Transportuju se u takvim uslovima da veliki broj njih ugine od gušenja i dehidratacije. Li za njih kaže da su srećnici, jer ono što čeka preživele je monstruozno. Mačke i psi se ubacuju u premale kaveze i tuku, a pred klanje se puštaju kako bi ih lovili po prostoriji koja je prekrivena krvlju i izmetom unezverenih životinja. Tako je bilo i u ovoj fabrici smrti.

DRAGČE NIJE KRIV: Ovaj pas je zbog lažne prijave za ujed završio u ozloglašenom skloništu u Ovči!

Čim je ušao, Li je osetio miris smrti. Svuda naokolo su ležale iznutrice, krzno i meso ubijenih pasa i mačaka. Koljači su nezaiteresovano pušili odmarajući se, dok je jedan od njih odgovarao na Lijeva pitanja o tome kako ide „posao“. Oni nisu znali zašto je ih je Li posetio. Međutim, u jednom trenutku, valjda zbog užasnutog izraza Lijevog lica, koljač je počeo da viče i iznerviran mu rekao da može da uzme četiri životinje.

KLANICA MAČAKA U KINI

ZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA NIKAD KRAJA: Majmun primoran da dezinfikuje zoo vrt

U prostoriji prepunoj prestravljenih pasa i mačaka koje su čekale da budu ubijene Li je morao da donese odluku ko će biti spasen, a ko ubijen! Za Lija je to bio nemoguć izbor. Tada je ugledao prestravljenu crno-belu mačku koja je bukvalno visila sa vrha velikog kaveza u kojem su se nalazili. Svakim korakom kojim joj se približavao mačka je sve više vrištala kao da ga moli da je spase. Koljaču, koji je bio tu je viknuo: „Daj mi ovu!“ Na njegov užas koljač je uzeo veliku gvozdenu napravu kojom je uhvatio mačku za vrat koja se otimala. Dok je Li prihvatao nesrećnu životinju, ugledao je kod svojih nogu žuto-belu mačku potpuno skamenjenu od užasa. Pokušavajući da izgleda nezainteresovano zatražio je i ovu mačku. Potom su otišli do malog kaveza koji je bio prepun pasa. Li je ugledao crno-belog psića i još jednog smeđeg. Zapravo, video je njihove razgoračene, prestravljene okice i odlučio se za njih dvojicu, ne mogavši da gleda ostale pse. Znao je da bi se od njihovih pogleda potpuno slomio. Brže-bolje su napustili klanicu plašeći se da bi ostali koljači mogli da se predomisle i oduzmu im spašene životinje.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1
2
Prethodni tekstZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA NIKAD KRAJA: Majmun primoran da dezinfikuje zoo vrt
Sledeći tekstVREDELO JE ČEKATI: Nakon 848 dana čekanja na pravi dom, ovaj pas sada uživa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime