Naslovna VESTI MAČKE Beogradski mačak Grafild ima 23 godine i mogao bi da postane najstarija...

Beogradski mačak Grafild ima 23 godine i mogao bi da postane najstarija mačka na svetu!

1
najstarija mačka na svetu petface

26 godina i 13 dana ima trenutno najstarija mačka na svetu – Kordaroj, mačak smeđeg, tigrastog krzna sa severozapada Amerike. Pre njega titulu je ponela 27-godišnja mačka Tifani, dok je apsolutni rekorder Krem Paf, koja je doživela čak 38 godina, a uginula je 6. avgusta 2005.

U ovo društvo vrlo verovatno će ući i jedan brkati gospodin iz Beograda, ačak Garfild i počasin član porodice Šoškić. Sa svoje 23 godine važi za najiskusnijeg stanovnika svoje vrste u Srbiji, a možda čak i u Evropi.

najstarija mačka na svetu petface

U porodicu Šoškić stigao je nakon smaog rođenja, a zahvaljujući ljubavi, pažnji i nezi svojih ukućana, on je danas razmažen mačak, nestašan i pravi novobeogradski “mangup”.

Pročitajte još:
Oni su najstariji ljubavni pseći par: Ljubavna priča o Marinku i Marini iz Subotice!

Mačak Garfild je 12. novembra napunio 23 godine, a rođendansku proslavu priredila mu je njegova četvoročlana porodica u svom domu, na Novom Beogradu.

najstarija mačka na svetu petface

– Snaja nam je dala mačku koja je bila skotna i pokušali smo da spasemo nju i mačiće. Branislav je bio babica na porođaju i od tri mačeta, Garfild se odmah izdvojio, stalno se motajući oko Branislava, priča Ana Šoškić, glavni Garfildov “hranitelj”.

Odd trenutka rođenja, Branislav je znao da će TO biti njegov mačak.

najstarija mačka na svetu petface

Možda i najstarija mačka na svetu ima 3,5 kilograma, a nekad je bio i duplo teži. U porodici Šoškić ne manjka mu omiljene hrane, ali ni ljubavi i nežnosti bez koje ne bi dočekao pozne godine sa lepom dlakom, dobrom kilažom i svakodnevnim dobrim raspoloženjem.

Pročitajte još:
SUBOTICA: Pas, koji je 12 godina mahao repom u azilu, UDOMLJEN JE!

– Kada je suprug polomio nogu, sve vreme je ležao, a Garfild se nije pomerao od njega godinu dana, nikada to nećemo zaboraviti. Ležao je preko njegove noge kao da mu ublažava bol, priča Ana Šoškić.

Godine su, ipak, ostavile traga na ovom vremešnom mačku. Vlasnici su primetili da mljacka i da često pije vodu. Nakon posete veterinaru saznali su da boluje od dijabetesa, pa su morali da mu malo promene ishranu. Slabije vidi i čuje, ali bez greške dolazi do Branislavljevog stomaka po dnevnu dozu maženja.

najstarija mačka na svetu petface

Uz Garfilda su odrastale i ćerke Marija i Dragana, a kamerom je zabeležen svaki poseban trenutka, svaka proslava rođendana, Nove godine uz omiljenog ljubimca, kako bi ga sačuvali od zaborava.

ŽIVEO GARFILD! 🙂

Izvor: telegraf.rs
Foto: Milena Djordjevic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZahvaljujući poslednjoj volji mladića na samrti, jedna bolnica postala je “pet friendly”
Sledeći tekstSREMSKA MITROVICA: Građani izglasali – 2016. godine PRVI AZIL ZA PSE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime