Naslovna VESTI PSI Dok je njegova vlasnica bila u bolnici, zdravstveno stanje mu se ozbiljno...

Dok je njegova vlasnica bila u bolnici, zdravstveno stanje mu se ozbiljno POGORŠALO!

0
pogorsalo petface

Vlasnica je bila isuviše bolesna da bi se brinula o svom psu. Kada je završila u bolnici niko nije imao da se stara o njenom ljubimcu jer su svi rođaci i prijatelji stare gospođe bili raštrkani po svetu. Skloništu za spasavanje životinja iz Vilniusa, u Litvaniji, privukao je pažnju ovaj pas, kojem je očigledno bila potrebna pomoć.

-Smestili smo psa u jako lošem zdravstvenom stanju zajedno sa još nekoliko životinja, rekla je portparolka Vilnius sodas Indre Žukauskaite, dodajući da su problemi nastali zbog toga što o njemu nije imao ko da brine i da je dugo bio bez hrane.

pogorsalo petface

Pluton je izgubio mnogo kilograma, njegovo telo je bilo kost i koža, oči beznadežno zagledane i ispunjene samo bolom.

-Po dolasku u naše sklonište, izgledao je potpuno iznemogao, kao da je odustao od života. Nije hteo da ustane da jede ni ti bilo šta, rekla je Žukauskaite.

Pas je imao kožno obolenje preko celog tela. Izgubio je dlaku skoro u potpunosti. Prva veterinarska procedura kroz koju je prošao trajala je punih pet sati. Bio je izmučen, a njegova iritirana koža je tretirana nekoliko puta na dan, veterinari su rekli da je njegovo stanje „opasno i zarazno“. Zbog obolenja od šuge, Pluton je morao biti izolovan bez ikakve mogućnosti za izlazak iz izolacije.

Spasili su psa koji je mogao biti ŽRTVA RITUALA, a sada pomažu i drugim životinjama!

-Pas je prošao kroz pravi pakao tri meseca. Nakon karantina, on je morao ponovo da uči da hoda, ali to je smo polovina preostalih nevolja koje je proživljavao, rekla je Žukauskaite dodajući da se plaši svega i svačega.

Punih šest meseci je trebalo kako bi mu se povratilo samopouzdanje. Plašio se čak i trave ispod svojih nogu. Sve mu je delovalo zastrašujuće. Zahvaljujući beskrajnom stripljenju i pažnju osoblja prihvatilišta Pluton sada izgleda potpuno drugačiji. Postao je drugi pas u odnosu na ono stanje u kojem su ga zatekli i doveli u prihvatilište. Ponovo je počeo da jede, da trčkara i da se igra.

pogorsalo petface

On se suprotstavio svojoj bolesti i pobedio je. Potrebno mu je još vremena kako bi prihvatio ljude i povratio samopouzdanje za život sa ljudima i u nekoj hraniteljskoj porodici.

Sada je srećan, trudi se da prebrodi sve što mu je u prošlosti pravilo probleme i uspeće u tome.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBolesna orka nestala, strahuje se da je UGINULA! (VIDEO)
Sledeći tekstMUŠKARCI SA PSOM mnogo PRIVLAČNIJI ŽENAMA, pokazuju istraživanja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime