Naslovna PETOPEDIJA PSI Kako da naučite psa da ne prevrće činiju

Kako da naučite psa da ne prevrće činiju

0

Ako vaš pas ne prevrće činije iz kojih jede i pije, onda ste pravi srećnici, ali čisto sumnjamo da se to nije bar jednom dogodilo. Razlozi za prevrtanje ovih posuda su brojni, ali se uglavnom svode na navike u ponašanju. Zbog toga pre svega, posmatrajte svog psa.

Najpre utvrdite da li je prevrtanje redovna pojava i kada se dešava. Da li posude prevrće pre nego što mu date da jede ili pije, da li to radi tokom obeda ili pošto je završio obrok i posude su prazne.prevrće petface

Ukoliko ih prevrće pre obeda, dakle kada su prazne, najverovatnije je to način na koji pokušava da vam kaže da je gladan ili žedan. Kada je hrana u pitanju, ukoliko je pas uobročen, tj. dobija svoj redovan obrok u određeno doba dana proverite da li možda kasnite. Ukoliko poštujete vreme uobičajenog hranjenja a ljubimac posle izvesnog vremena počne da vas upozorava da je gladan preispitajte količine i vrstu hrane koju mu dajete. Moguće je da hranljiva vrednost i količina više nisu dovoljni pa se posavetujte sa veterinarom o odgovarajućim količinama. Što se tiče vode, neophodno je da ljubimcu stalno bude na raspolaganju sveža voda pa se potrudite da ne zaboravite da mu promenite ili dolijete vodu u posudu.prevrće petface

Ukoliko činije prevrće tokom jela ili pijenja prvo proverite da li ste odabrali odgovarajuću veličinu posude. Veći psi će veoma lako prevrnuti manje posude tokom jela. Takođe, izaberite posude koje imaju širu osnovu koja prileže za pod u odnosu na sam gornji otvor. Na taj način će posuda biti mnogo stabilnija i neće dolaziti tako lako do prevrtanja. Prilikom izbora preporučujemo da potražite metalne ili keramičke posude koje su same po sebi teže od plastičnih pa za toliko i stabilnije. Ukoliko imaju i gumene podložke na ivicama ili nožicama – toliko bolje. One će sprečiti klizanje posuda. Razlog prevrtanja posude tokom jela ili pijenja takođe može biti i alavost ljubimca, pa čak i potreba većeg unosa vode zbog poremećaja u radu bubrega ili pankreasa.

Pročitajte još: Kako da izaberete najbolju ČINIJU za svog PSA

Neki psi se plaše činije jer im metalna ogrlica lupka u posudu tokom jela. U tom slučaju je rešenje jednostavno – skinite ljubimcu ogrlicu kada je vreme obroka.

Nečistoća same posude takođe može da bude uzrok prevrtanja i izbacivanja hrane. Bez obzira koliko nam se činilo da ovi ljubimci ne obraćaju previše pažnje na higijenu – redovno čistite i perite posude od ostataka hrane.

prevrće petface

Neki psi prevrću činije sa hranom samo iz zabave, kako bi zatim jurili i igrali se sa prosutom hranom, dok neki neće voleti oblik, odsjaj, veličinu činije ili će se, kao što smo već pomenuli, plašiti činije iz nekog razloga. Povedite u početku računa kako se vaš ljubimac ponaša dok jede i ispravite moguće „nepravilnosti“, jer srećan i zadovoljan pas jeste i srećan i zadovoljan vlasnik!

Pročitajte još: zašto su metalne posude za hranu i vodu najbolji izbor za vaše ljubimce!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPETICIJA: Traže se kazne za čoveka koji je vezao i obesio psa o zadnje noge!
Sledeći tekstPRONAĐENI UKRADENI PSI: Kradljivci se uplašili i počeli da ih puštaju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime