Naslovna VESTI PSI PRONALAZAK VEKA: Kako obnoviti prirodu nakon požara, NAUČIĆE VAS OVI PSI!

PRONALAZAK VEKA: Kako obnoviti prirodu nakon požara, NAUČIĆE VAS OVI PSI!

0
pronalazak veka petface

Tokom sezona požara 2017. godine mnoge vatrene stihije su besnele širom planete. Dok su naučnici i istraživači proučavali fenomen pozara i način na koji se ona širi i stvara, ljudi u ugroženim područjima su se morali okrenuti realnosti. U januaru prošle godine požari u Čileu su napravili nemerljivu štetu i odneli su velike žrtve.

Nakon velikih požara šume i njihovi stanovnici su pretrpeli ogromnu štetu. Šumske životinje su imale problema za snabdevanje hranom, ali jedna devojka je odlučila da to promeni. 

PROČITAJTE I:

Posle dve godine traganja za Fleksom, vlasnici ga pronašli na ISTOM MESTU GDE SE IZGUBIO!

Franciska Tores vodi ekološku nevladinu organizaciju Pevos, koja se fokusira na dobrobit životinja. Ona je takođe vlasnik tri prelepa ovčara, inteligentna i brza psa.

Tores je odlučila da pomogne nakon požara na jedinstven način.

pronalazak veka petface

Naokon velikog i razornog požara životinje nisu mogle da se vrate u ova područja zato što je vegetacija bila skroz uništena. Sa specilanim torbicama na svojim leđima, ovi „mladi gorani“ su raznosili semena drveća po uništenim podrčjima.

PROČITAJTE I:

Gradonačelnik Zaječara ODRŽAO OBEĆANJE: Prvih 24 kućica za napuštene SPREMNE!

Kako su to postigli? Psi su nosili šupljikave torbice na sebi sa semenjem drveća i drugog rastinja i dok su trčali kroz izgoreli prostor, rasipali su seme.

Tores kaže da su psi u ovoj misiji mnogo efikasniji od ljudi, a da je to i dobro za njih da budu malo napolju, da mogu da se igraju i rastrče po ogromnom prostoru.

pronalazak veka petface

Psi su nagrađivani posle svakog novog kruga i dobijali su svoj zasluženi odmor. Bili su motivisani da završe posao od početka akcije, pa sve do njenog kraja.

Ispostavilo se i da je ova inicijativa bila isplativa s obzirom na to da prema izveštajima se zelena površina sve više povećava.

Ovi psi su bili u jednoj neverovatnoj akciji i MOŽEMO IM REĆI BRAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.