Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET SLATKIŠ: Vesli je štene koje sa ponosom nosi svoju protezu!

SLATKIŠ: Vesli je štene koje sa ponosom nosi svoju protezu!

0

Da li ste ikada videli štene koje nosi protezu?! Iskreno, do sada nismo ni mi. 😀 Kažemo do sada, jer smo naišli na jednog slatkiša sa ovim aparatom i nismo mogli da prestanemo da ga gledamo. Da budemo iskreni, nekada proteze mogu delovati neprivlačno. Međutim, kada je u pitanju Vesli, na njemu ovo ovo oralno pomagalo izgleda potpuno neodoljivo.

Pročitajte još: VIDEO: Ovaj pas se osmehuje svaki put kad mu fotograf uputi dve reči!

I da ne dužimo dalje….upoznajte Veslija. On je sada razigran i nestašan, kako samo štenci to umeju, ali do nedavno nije bilo tako. On je imao problema sa zubima, zbog čega on nije mogao da zatvara usta pravilno. To mu je izazivalo bolove, zbog kojih on nije mogao da jede. Bio je bez energije i nije pokazivao nikakvu želju za igranjem.
Zbog svega navedenog, u želji da pomogne ovom mališanu, veterinar Džim Mur, sa Harborfront Hospital for Animals, odlučio je da Vesliju stavi protezu. Za razliku od većine ljudi koji nevoljno nose ovaj aparat, to sa ovim preslatkim štenetom nije bio slučaj.

Pročitajte još: VIDEO: Mama pas povukla zubima malenog psića i sprečila najgori scenario!

Kod ljubimaca, stavljanje proteze nije stvar estetike, već do ovoga dolazi pre svega zbog zdravstvenih problema. To je slučaj i sa Veslijem, kome smo protezu stavili da bi mu poravnali zube, kako bi on mogao normalno da zatvara usta.

protezu petface

Uz dozu anestetika, štenetu su stavljene žičice na zube. Srećom, on će ovaj aparat morati da nosi samo nekoliko nedelja. Kad malo bolje razmislimo, sigurni smo da Vesliju ne bi smetalo i kada bi morao da je nosi malo duže.
Higijena zuba je važna ne samo za nas, već i za naše kućne ljubimce. Alarmantan je podatak da čak 75 % pasa i mačaka, starijih od 3 godine ima neku od bolesti zuba. Zbog toga je važno održavati higijenu usta i zuba, jer se na taj sprečava nastanak i razvitak bolesti i infekcija.

Pročitajte još: Da li ste znali: U usnoj duplji psa može živeti i 600 bakterija!


Na zubima, a posebno u blizini desni, nakupljaju se plak, hrana i pljuvačka. Vremenom plak se stvrdne i nastaje kamenac. Plak i kamenac iritiraju tkivo oko zuba i korena, što dovodi do nastanka gingivitisa. Infekcije i apscesi se razvijaju oko zuba, što rezultira neprijatnim zadahom, krvarenjem, bolom i ispadanjem zuba. Krvarenje desni i infekcije nisu nimalo bezazlene jer mogu oštetiti srca i bubrege.

Dakle, sasvim je jasno da se o zubima mora voditi računa, jer u sutrotnom posledice mogu biti dalekosežne. Kao i uvek podsećamo vas da je čistoća pola zdravlja i da je uvek bolje sprečiti, nego lečiti. Brinite na vreme o zdravlju vaših ljubimaca, a oni će vam svoju zahvalnost izraziti beskrajnom ljubavlju.

Prethodni tekstFENOMENALNO: Spašeni psi lutalice rade kao sakupljači loptica na teniskom turniru!
Sledeći tekstDolazak bebe u porodicu NE ZNAČI “problemi sa ljubimcem u najavi”! Evo nekoliko saveta!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime