Naslovna VESTI PSI PSEĆA MAFIJA HARA IRIGOM?! Ubijaju NEDUŽNE životinje!

PSEĆA MAFIJA HARA IRIGOM?! Ubijaju NEDUŽNE životinje!

0
paznja kradu se psi petface

Mužjak kane korso i ženka haskija 11. maja otišli su iz svog dvorišta i napravili su štetu na jednom obližnjem privatnom imanju, pobivši tom prilikom komšijsku živinu. Taj komšija je pozvao nadležne, a sledećeg jutra je iriško komunalno preduzeće preuzelo ova dva rasna psa, piše B92.

“Nema nikakva pisana dokumentacija, zapisinik o preuzimanju i sve ostalo. Znači sve je rađeno inkognito, tu se pojavio još jedan lokalni vlasnik odgajivačnice koji je pokušao da očita pse, da vidi da li su čipovani. I, faktički, tog 12. maja, kada su oni došli po pse i odveli ih u Irig – njima se gubi svaki trag”, navodi Mišo Vujović, vlasnik Groma i Nikite.

NESTAO PAS ASTOR: Nagrada 1000 evra za onog ko ga PRONAĐE!

Od tada do momenta saznanja da su njegovi psi ubijeni, Mišo je dobijao razne informacije. Shvativši da se priče ljudi sa kojima je razgovarao ne poklapaju, on nije časio časa i nakon savetovanja sa pravnicima, pokrenuo je prijavu protiv nadležnih u veterinarskoj ambulanti i komunalnom preduzeću u Irigu, a kako ističe, ubeđen je da su njegovi ljubimci bili meta trafikinga, ali i da ih je neko ubio po saznanju da će neko biti krivično gonjeni. Kaže, bilo bi mu lakše da su Nikita i Grom završili u nekoj drugoj zemlji, nego što ih je morao eshumirati sa nekog smetlišta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

“Pseća mafija igra upravo na konkurentnost, na razliku u ceni. Kane korso tog uzrasta i njegovog pedigrea sigurno košta na nemačkom ili austrijskom tržištu 5 ili 6 hiljada evra”, navodi Vujović.

“Sigurna sam da takav šverc postoji. Prosto, psi se ilegalno izvoze iz Srbije, što za eksperimente, bordele, pokretne mete. Mi smo svi daleko od toga i daleko od takvog nekog saznanja, ali sigurno se tu veliki novac obrće, na takvim stvarima, posebno kada su ovakve ilegalne u pitanju”, smatra Marijana Mladenović, aktivistkinja za prava životinja i ekologiju.

ZBOG NEMARA ZAVRŠILA NA ĐUBRIŠTU: Dona traži dom!

Sumnjiv bi mogao biti svako ko na svom imenu ima enormno veliki broj čipovanih pasa.

Da bi se pokrile sve potrebne vakcinacije i dokumenti neophodni za prelezak pasa preko granice potrebno je minimalno 200 evra, pa se psi često švercuju u gepecima ili ispod sedišta.

Kod nas je, kako navodi ova aktivistkinja i dalje moguće pronaći rasne pse na vašarskim tezgama za svega 30-ak evra, a njihova cena na crnom tržištu može biti i stotinu puta veća negde na Zapadu. Da li su Mišini rasni psi bili deo plana o švercu pasa, kao i zašto su oni, premda nečipovani, morali biti ubijeni, utvrdiće istraga.

LUTALI SLOBODNO ULICAMA MEKSIKA: Bengalski tigrovi ŠOKIRALI prolaznike!

Ono što Mišu raduje jeste entuzijazam iriške policije i predstavnika vlasti, koji su se zdušno dali u potragu za njegovim ljubimcima, pa se s toga i nada da će ova priča uskoro i dobiti svoj epilog – odnosno da će neko zbog ove situacije da odgovara.

Izvor: B92/NOIZZ.rs

Petface Viber zajednica

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNESTAO PAS ASTOR: Nagrada 1000 evra za onog ko ga PRONAĐE!
Sledeći tekstJAVNO ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA: Pokret Levijatan PONOVO reaguje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime