Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET TRAINER: Zadovoljava ukus vaše mačke brinući o njenom zdravlju!

TRAINER: Zadovoljava ukus vaše mačke brinući o njenom zdravlju!

2
štene trainer mačke petface

ishrana mačaka: Mačka je izraziti mesojed, a to je ono po čemu se današnja kućna mačka ne razlikuje od svojih predaka. Razlike u ishrani među njima ipak postoje, a one su uslovljene drugačijim načinom života.

Pročitajte još: Ishrana mačaka koje su u „godinama“ – sve što niste znali!

Kada govorimo o ishrani kućnih mačaka, treba imati u vidu da je njima kretanje ograničeno, što znači da im je potrebna i manja količina energije koje unose u svoj organizam. Prava mera između unosa kalorije i njihove potrošnje, od ključnog je značaja za pravilnu ishranu.
S obzirom da je gojaznost jedan od češćih problema sa kojima se krznene lepotice susreću, ovom temom se svi vlasnici moraju ozbiljnije pozabaviti. Na prvom mestu preporučuje se hrana koja odgovara svim telesnim potrebama mačke, koje proizilaze iz njihove starosti, fizičke aktivnosti i opšteg zdravstvenog stanja. Takođe, neophodno je odrediti i adekvatne količine dnevnog unosa hrane. Pored toga, povećanje nivoa fizičkih aktivnosti kroz uvođenje različitih igara od velikog značaja za macino psiho-fizičko zdravlje.

ishrana mačaka petface

Pročitajte još: Hrana za mačke: hrana za mačke vs. pseća hrana?

Poseban akcenat stavlja se na ishranu sterilisanih mačaka. Razlog tome je što nakon procedure sterilizacije prestaju da deluju polni hormoni, što bitno opredeljuje ponašanje mačke. Naime, ona postaje mirnija i manje je aktivna, što je naravno u direktnoj vezi sa njenom potrošnjom energije. To znači da količine koje je mačka konzumirala pre sterilizacije, nakon obavljene procedure više nisu primerene za nju. Ukoliko se količine hrane ipak ne redukuju, nije teško pretpostaviti da će se u tom slučaju mačka vrlo brzo suočiti sa problemom prekomerne težine.

Pročitajte još: Ishrana mačaka koje doje!

Jedna od prednosti života sa ovim krznenim lepoticama jeste svakako njihova posvećenost higijeni njihovog krzna. Ipak, treba znati da zbog njihovih higijenskih navika, čak 40 % kućnih mačka imaju problema sa stvaranjem kuglica od dlaka. Jedan od razloga je što se one se u kućnim uslovima mnogo više linjaju, pa nije izneneđujuće što unose više dlaka u svoj organizam. Zoobezoari, tj. kuglice mogu izazvati probleme u digestivnom traktu, pa je to još jedan od razloga zbog kojeg se na macinu ishranu mora obratiti posebna pažnju. Za rešavanje ovog problema, pored redovnog četkanja, preporučuje se hrana koja sadrži formulu koja omogućava lakše razlaganje ovih dlaka i efikasniju eliminaciju putem izmeta.

natural trainer ishrna mačka petface

Tim stručnjaka iz Trainera, mislio je o svim ovim specifičnostima vaših krznenih mezmica, pa su kao rezultat udruženog napora veterinara i nutricionista nastale 3 linije hrane. U njih spadaju Natural, Fitness i Perosnal Trainer, a svaka od njih je posebno osmišljena kako bi sve najrazličitije potrebe svih mačaka bile zadovljene na adektvatan način.
Linija Natural je obogaćena antioksidantima, koje pre svega pomažu u održavanju fukcije bubrega. Ovo je značajno jer poremećaj rad bubrega je jedan od najćešćih problema sa kojim se suočavaju mace. On je dostupan u dve varijante – za mačiće i za odrasle.
Trainer Fitness se preporučuje svim onim mezimicicama kod kojih se manifestovala intolerantnost na određene namirnice.

personal trainer ishrana mačaka petface

Linija Personal pripremljena je za one mačke koje imaju posebne potrebe – probleme sa kuglicama od dlake, onima koje su sklone gojaznosti ili onima koje su sklone osetljivosti bubrega ili rada creva.

Zaključak se nameće sam po sebi – uz Trainer je mnogo lakše gajiti ljubimce – jer tim stručnjaka je dao sve od sebe da vaša mezmica bude zdrava, a vaše je da učinite da ona bude srećna.

Prethodni tekstVELIKA REVIJA MAČAKA: Lepotice, ovo je dan posvećen samo vama!
Sledeći tekstBRAVO: Učenici 6. i 7. razreda pokrenuli inicijativu – obeležili pseći izmet na zelenoj površini!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime