Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Upoznajte se sa šest najsrećnijih rasa pasa

Upoznajte se sa šest najsrećnijih rasa pasa

0
rase pasa petface

Veruje su da su psi prve pripitomljene životinje i širom sveta su poznate kao čovekov najbolji prijatelj. Povrh svega, psi su najvernija i najlojalnija bića, što je vrlina kojoj se ljudi najviše dive.

Psi se uzgajaju preko hiljadu godina i postoji oko 340 rasa pasa, a obično se dele na lovačke, radne, pse čuvare, pse za druženje i druge. Mi vam ovom prilikom predstavljamo jednu netipičnu podelu, na NAJSREĆNIJE RASE PASA.

rasa pasa petfaceLabrador retriver

Ova rasa je najpoznatija po svojoj divnoj prirodi. Oni su atletski, razigrani, veseli i čilog duha. Obično su crne, žute i čokoladne boje i generalno su zdrava rasa. Veoma su aktivni i njihova ekstremno razigrana priroda ih čini jednim od najsrećnijih rasa na svetu. Labradori su voljeni zbog druželjubive prirode i najpopularnija su rasa u državama kao što su Velika Britanija, Australija, Kanada i Sjedinjene Američke Države. Pored toga što se odlično slažu sa ljudima, savršeno su društvo i drugim psima.

Zlatni retriver

Zlatni retriver je veoma srećna rasa, poznata po svojoj ljupkoj prirodi. Prijateljski je nastrojen prema svima, uključujući i strance. Veoma su aktivni i energetični psi, a vole dugo da se igraju i u vodi, za razliku od drugih rasa. Lako ih je trenirati i imaju poddlaku koja ih štiti od hladnoće i odbija vodu. Izuzetno su inteligentna i posvećena rasa psa.

Pročitajte još: Upoznajte sedam izuzetno lenjih rasa pasa

Italijanski hrt

Ovo je mala rasa psa i jedna je od najsrećnijih. Njihova primetna razlika u odnosu na brojne druge rase jeste mršavo telo i uvučen abdomen. Postoji čak 16 boja ove rase psa, koja je osećajna i razigrana i voli da prima poljupce od svojih vlasnika. Zanimljivo je da mogu da dostignu brzinu od čak 40 kilometara na čas.

rasa pasa petfaceAmerički stafordski terijer

Ova rasa je druželjubiva, puna ljubavi i voli ljude. Imaju ličnost sličnoj onoj labrador retrivera. Stafordski terijeri su veoma pametni i samouveneni, a vole i kada dobiju nešto da rade. Rasa je po svojoj prirodi vesela i voli da se „glupira“.

Nemačka doga

Nemačka doga je jedna od najviših rasa pasa i poznata je po svom velikom telu. Imaju druželjubivu prirodu i poznati su po tome što traže konstantnu pažnju od svojih vlasnika. Ovaj pas ima veoma mišićavo i lepo balansirano telo, a vole da rade sve ono što rade i njihovi vlasnici.

Pročitajte još: ZA NJIH PRAVILA NE VAŽE: 10 najtvrdoglavijih rasa pasa!

Maltezer

Maleni maltezeri su veoma srećni psi, a pored njih su srećni i njihovi vlasnici jer se, pored njihove vesele prirode, ne linjaju. Pogodni su i za ljude koji imaju alergije, a veoma su nežni, razigrani i obično su male veličine. Traže stalnu pažnju i zahtevaju vežbu.

Bilo da imate neku od ovih rasa pasa, ili ne, ono što svakog psa čini srećnim jeste pun stomačić preukusne hrane. Taste of the Wild je hrana bez žitarica, koja sadrži proteine koji potiču iz mesa divlje svinje, jagnjeta, lososa, pastrmke, bizona, srne, divljih ptica.

rasa pasa petfaceTaste of the Wild je najbolje od prirode što možete ponuditi svom ljubimcu. Jedini problem koji ćete imati kada je ova hrana u pitanju je koji ukus da ponudite svom četvoronožnom prijatelju.

Prethodni tekstSUBOTIČKI HAČIKO: Pas 3 dana sedi ispred banke i čeka vlasnika!
Sledeći tekstOvo je gospodin Toza (62), koji je uskočio u ledeni Dunav i spasio psa Medu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime