Naslovna VESTI PSI Ćao drugari, ja sam Maša, pas za koga NIKO NIKADA nije pitao!

Ćao drugari, ja sam Maša, pas za koga NIKO NIKADA nije pitao!

0
Sindrom drhtavog štenca petface

Zove se Maša i ona je poseban pas. Nije invalid i nema posebnih potreba, ne treba joj nikakva posebna nega, već DVE POTREBE: jedna je Karsivan, a druga je ljubav.

Priču o njoj nam je poslala Svetlana, koja se godinama bori da Mašu UDOMI.

PRIČA DANA: Pas lutalica je spasio život beskućniku, koji je pokušao samoubistvo!

– Pisala sam i nadala se. Budila se sa tom mišlju i legala sa istom željom: da Mašu udomi porodica iz Srbije. Prolazili su dani, nedelje, meseci, pa i godina.. osim nekoliko poziva za Mašu NIKADA NIKO nije pokazao interesovanje, nikada niko nije poželeo da joj pruži priliku. Iako Maša nema posebnih potreba, u ovom, mom čoporu ona zauzima posebno mesto i tako je tretirana, razmažena do besvesti. Ali, za Mašu nije život u čoporu. Specificno za sindrom koji ima je da se simptomi (koje mozete videti na snimcima) pojačavaju kad se uzbudi. I u čoporu od 30 pasa, Maša nema kvalite života koji je zaslužila da ima, počinje priču Svetlana!

Sindrom drhtavog štenca petface

Maša je pas koji boluje od takozvanog SPS. Sindrom drhtavog štenca je nasledna bolest središnjeg i perifernog živčanog sistema. Sindrom drhtavog štenca ili hipomijelinizacija kod pasa uzrokovana je mutacijom u genu, koji kodira za folikulin-interaktivni protein. Nakon što dođu na svet, štenci se čine zdravim sve do ispoljavanja prvih simptoma oko 1 do 2 nedelje starosti. Oboleli štenci pokazuju tremor, poremećaj pokreta, pogotovo u zadnjim nogama.

Kako nam je naglasila u razgovoru, ne želi da njena priča bude patetična i srceparajuća, želi da svima približi Mašu i ono što još jače želi je da Maša OSTANE U SRBIJI!

IMAMO NAJTUŽNIJI VIDEO DANAŠNJICE: Pas grca u suzama, nakon što ga ostavljaju u azilu!

– Maša ima priliku da ode u Englesku, ali ne direktno kod udomitelja, veĆ da je preuzme organizacija koja brine o psima, kao sto je MaŠa. I ne, MaŠi se ne bi izgubio trag, ali ja ne bih imala kontakt direktan sa udomiteljem i to mi NE ODGOVARA! Ali, ako u Srbiji nema porodice za Mašu, ona će svoju sreću potražiti daleko od Srbije, kaže nam Svetlana.

Sindrom drhtavog štenca petface

Mašina porodica treba da bude posebna samo po tome što ima dovoljno ljubavi, da u svoj život primi Mašu. Da bude spremna da malko promeni svoje navike, jer će Maša u njihov život uneti radost i smeh.

– Ukoliko Mašina porodica ne može da Maši obezbedi Karsivan (2.000,00 dinara mesečno) ja ću, dok je živa, to činiti umesto njih. Sindrom koji Maša ima, ima i jednu dobru stranu. Maša ne može da se penje na krevet, pa ukoliko je ne dignete i ne želite da spava sa Vama, ona će biti presrecna u svojoj korpi, koju bih ja takođe rado kupila za nju. Kupila bih i par koskica, koje Maša obožava. Ona ne bira hranu, naviknuta je na granule. Ukoliko Maša nađe svoju porodicu u Beogradu, kad god je potrebno ja ću je rado čuvati. Na Vama je da joj pružite priliku, a sigurna sam da će ona uraditi ostalo i da ćete se zaljubiti u nju. Maša je sterilisana, vakcinisana, čipovana, uradićemo i titar test, rekla je za kraj našeg razgovora!

I zaita, njena priča nas nije rastužil. Štaviše, doprinela je tome da budemo ponosni sna sve ljude koji čine ovakvo dobro živim bićima. Maša je POSEBAN PAS, a ako je baš vašem domu potreban jedan takav javite se!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Priključite se izazovu sa svojim psom ili macom!
Sledeći tekstZavirite u prvi kafić SAMO za jazavičare – “The Dachshund Cafe”!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime