Naslovna VESTI PSI Nepokretni pas Skarlet i slepi mačor Mogli NAJBOLJI DRUGARI

Nepokretni pas Skarlet i slepi mačor Mogli NAJBOLJI DRUGARI

0
SLEPI I SPASENI

Skarlet uopšte nije briga što njen najbolji drugar Mogli, slepa mačka, ne može da ga vidi. A Mogli ni ne primećuje da njegovoj drugarici Skarlet treba pomoć pri kretanju.

skarlet petfaceMeđutim, ono što je oboma bitno jeste da su uvek tu jedno za drugo i da idu zajedno u avanture. Obe ove divne životinje pripadaju Alison Smit, ljubiteljki životinja koja je posvetila svoj život spasavanju životinja svih vrsta, koje imaju najmanje šanse da budu udomljene.

Alison Smit i njen muž Stiv su osnivači jedne neprofitne organizcije koja se bavi spasavanjem i brigom o nezbrinutim i zlostavaljanim minijaturnim konjima. Ali, u poslednje vreme, njihov obim posla i interesovanja su se proširili.

– Trenutno brinemo i o patkama, kozama, psima, mačkama, kokoškama i kravama. Obično ne uzimamo pse, ali nekoliko posebnih slučajeva je bilo i da im nisam pomogla, zaista ne bih mogla da zaspim noću mirno, kaže Alison.

Pročitajte još: NEVEROVATNO: MACA kojoj su amputirane noge PONOVO HODA

Jedan od tih pasa je i Skarlet, paralizovana kuca koja je nađena u jarku u Severnoj Dakoti. Pre nego što je našla stalni dom, Skarlet su udarila kola i provela je neko vreme u jarku po zimi i imala je takve promrzline na šapama da su stopala morala da joj budu amputirana.

A nekoliko meseci pre nego što je Alison udomila Skarlet, u njihov dom je stigao i mačor Mogli koji je imao samo 10 meseci kada je nađen sa inficiranim očima, koje su morale da budu uklonjene.

Iako su Skarlet i Mogli ostali bez šapa i vida, dobili su ono što svaka životinja treba da ima, dom pun ljubavi.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAS U LOKVI KRVI: Niko ga nije ni pogledao.
Sledeći tekstSpasena ženka pitbula koja se starala o više od 20 mačića

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime