Naslovna VESTI PSI Dva buldoga pomažu devojčicama da prebrode SMRT OCA!

Dva buldoga pomažu devojčicama da prebrode SMRT OCA!

0
smrt oca petface

U novembru 2016. godine, Emili Taphaus se iznenada našla sama kada je njen muž poginuo.

Činilo se da ništa ne može da zameni njegovo prisustvo i pažnju, ali par buldoga se trudi svakodnevno da izleči srca svih ukućana.

Nakon te stravične noći, ujutro, život Taphausove i njene dve male ćerkice, Hazel i Jun, tada su imale 4 i 2 godine, bile su neutešne i usamljene. Gubitak je naročito pao teško za Hazel, činjenica da nije mogla videti tatu, više ju je pogodila nego ta strašna vest o njegovoj pogibiji.

Kako pripremiti dete na SMRT LJUBIMCA?

Taphaus je odlučila da se odseli i pronađe kuću u drugom gradu, ali sa sobom je povela i novog stanara, bele i smeđe boje, štene mešanca buldoga, Ferna.

smrt oca petface

Kada je Fern stigao, Taphausova je primetila kako su se njene ćerke zainteresovale za novog drugara, za birgu i negu psa.

-To je kao da sam osetila neko olakšanje kada sam videla kako se moje ćerkice igraju sa njim i koliko im je lepo, rekla je Taphaus.

Kako je pas rastao, porodica je primetila kako postaje tužan kada mora da prekine igru i kada ostaje sam u kući, zato su odlučili da mu dovedu društvo.

-Pronalaženje dobrog društva za psa nije bio lak postao, jer su u skloništima psi uglavnom bili stari, pa tako nisu trpeli društvo drugih životinja ili male dece, navela je Taphaus.

SPAŠENI SMRTI: Pas Žuća je bio maltretiran, a konj Filip zamalo završio u klanici! Sada trebaju našu pomoć!

Taphaus je bila spremna da prekine potragu kada je na Fejsbuku zapazila post svojih prijatelja o psu pod imenom Juno, buldogu sa veoma teškom prošlošću.

-Mislila sam da mogu da je udomim, ali sam se plašila. Međutim, kada sam pozvala rekli su mi da je veoma dobar i pametan pas. To je bila ljubav na prvi pogleda, rekla je Taphaus.

Kada je Juno stigao u svoj novi dom, Taphaus i njene ćerke su se uverile da je taj pas zaista onakav kakvog su opisivali.

Tada se ostvarila neverovatna veza između novog člana porodice i Taphousine mlađe ćerke. Gledaju televizor zajedno, igraju se, pišu domaći zadatak, sve rade zajedno.

-Dok je Fern doneo igru i zabavu u kuću, Juno je uneo smirenost i sigurnost. Juno, veliki buldog voli da sedi zajedno sa svojom porodicom i uvek je naslonjen na nekome  ili mu je bar jedna šapa na nekome od nas, istakla je Taphaus.

Ova porodica je imala teške trenutke koje je uspešno prebrodila zahvaljujući njihovim psima. I sami kažu da bez njih ništa ne bi bilo lako proći u životu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKako se uređuju PRAVA vlasnika kućnih ljubimaca i njihovih komšija i gde potražiti pomoć kada se ona krše, kada ljubimac ŽIVI U ZGRADI?
Sledeći tekstAko volite životinje, onda festival filma o njima – Lajka – NE SMETE PROPUSTITI!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime