Naslovna VESTI PSI SARAJEVO: Prešao 200 kilometara kako bi spasio psa iz bunara!

SARAJEVO: Prešao 200 kilometara kako bi spasio psa iz bunara!

3
spasio psa iz bunara petface

Za jednog čoveka razdaljina od nešto više od 200 kilometara nije bila nikakva prepreka, da bi spasio psa iz bunara! Čak štaviše, čim je čuo da punih mesec dana jedan pas cvili i traži pomoć u jednom od bunara u Bjeljini, Fahrudina Bravo niije časio časa. Seo je u svoj automobil i iz Sarajeva krenuo put Bijeljine, samo da bi spasio psa iz bunara!

Pročitajte još:
SARAJEVSKI HEROJ: “Ni sam ne znam koliko sam pasa spasio sigurne smrti”! (FOTO)

Jedna prijateljica mi je poslala poruku da u Bijeljini ima ćuko koji je prije mjesec dana upao u bunar. Sjednem sa kolegama odmah u auto i put Bijeljine, nemam šta razmišljati hoću li ili neću, rekao je Fahrudin za „Nezavisne“.

spasio psa iz bunara petface

Kada su stigli na lice mesta, uvideli su da je bunar dubok nekih desetak metara i da se bez opreme ne mogu spustiti. Nisu imali izbora, kažu, pa su seli u automobil i vratili se natrag u Sarajevo kako bi od Gorske službe spasavanja uzeli opremu. A onda opet u Bijeljinu.

Spasavanje je proteklo bez ikakvih problema, a iako su očekivali da će mesec dana provedenih u bunaru ostaviti traume i da će nesrećna životinja biti u strahu, situacija je bila totalno drugačija.

– Poslije svega što je preživio, još pritom je i slijep, osjetio je da smo došli da mu pomognemo. To je jedan dobričak stari, kad smo se spustili, ni zarežao nije. Kad smo ga izvukli, niko sretniji od mene, ko se nije družio s uličnim psima, ne zna šta je ljubav, priča Fahrudin.

spasio psa iz bunara petface

Ova nesvakidašnja priča ubrzo se proširila celom Bosnom i Hercegovinom, pohvale i čestitke su pljuštale sa svih strana, dok Fahrudin, skroman kao svaki pravi heroj, bez želje za isticanjem i pohvalama, kaže: “Nije to ništa, ništa ja posebno nisam uradio, ne dao bog da bude prilike, opet ću isto.”

Pročitajte još:
SARAJEVO: Tražio da se inspektorka izvini psu zbog klevete i duševnih boli!

Marfi, kako je ovaj vremešni pas dobio ime, sreću je našao kod Fahrudinove kuće, nažalost privremenu. Sada mu traži dom, ali je siguran da će neko ubrzo prepoznati plemenitost i lepotu ovog psa!

Fahrudin inače od detinjstva spasava napuštene i bolesne životinje. Od tada je, kako kaže, kroz njegov život prošlo preko 200 njuškica.

KAKAV HEROJ ZA POČETAK DANA! 🙂

Izvor, Foto: nezavisne.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEVEROVATNO: Vlasnici jednog psa mislili su da ga više nikada neće videti, a nakon 3 godine on je pronađen
Sledeći tekstSREĆAN PUT: Vukovi iz gradskog Prihvatilišta poslati u rezervat za divlje životinje u Grčkoj!

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime