Naslovna VESTI SREĆAN PUT: Vukovi iz gradskog Prihvatilišta poslati u rezervat za divlje životinje...

SREĆAN PUT: Vukovi iz gradskog Prihvatilišta poslati u rezervat za divlje životinje u Grčkoj!

0
Vukovi petface

Uprkos nebrojano pokušaja da se Vukovi iz gradskog Prihvatilišta vrate u svoje prirodno okruženje, ova ideja nije nailazila na realizaciju. Međutim, da se upornost i strpljenje isplate, još jendom su nam dokazali prijatelji iz Društva Prijatelja Životinja “Ljubimci” iz Pančeva.

Naime, nakon nekoliko godina pokušavanja da se pronađe adekvatan smeštaj za vukove, konačno je organizovan njihov prevoz i trajan smeštaj u rezervatu za divlje životinje u Grčkoj. 

Pročitajte još:
TO JE HRABROST: Odgajali ga vukovi, sa njima se druži već 40 godina!

Vukovi su u nekoliko navrata prihvatani od strane rukovodstva tadašnje službe Sanitacije, iako za njihovo držanje nisu postojali smeštajni kapaciteti u okviru ovog preduzeća niti je ovakvo držanje bilo u skladu sa zakonskim propisima. Ovakav način držanja predstavljao je veliki trošak za samo javno preduzeće, ali i potencijalan problem koji se tiče sigurnosti građana, s obzirom da se radi o divljim životinjama, rekao nam je Ivan Kurajov iz Društva Prijatelja Životinja „LJUBIMCI“, Pančevo.

Vukovi petface

Još prošle godine, članovi ovog pančevačkog Društva došli su u kontakt sa organizacijom „Arkturos“ koja vodi rezervat za vukove i medvede blizu Soluna, a koja je nakon kraćih pregovora i dogovora oko detalja pristala da prihvati vukove. 

Pročitajte još:
Marijan (35) iz Save izvukao džak sa 5 štenaca haskija!

Tako su vukovi, uz pomoć nemačke organizacije „Vier Pfoten“ iz Nemačke, otišli u svoje „prirodno stanište“. Da ovo nije bio nimalo lak posao, potvrđuje i činjenica da su vukovi morali biti transportovani pod strogim režimom i nadzorom inspekcije.

Tako će se ove moćne divlje životinje konačno naći u okruženju kakvo i zaslužuju, gde će imati sve neophodne uslove da žive u skladu sa svojom vrstom.

SREEEĆAN PUT! 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSARAJEVO: Prešao 200 kilometara kako bi spasio psa iz bunara!
Sledeći tekstNE VERUJU POLITIČARIMA: Građani Barsuala žele da mačak bude njihov gradonačelnik

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime