Naslovna VESTI SRNA JE OPERISANA: Oporavlja se, ali svi su još uvek zabrinuti.

SRNA JE OPERISANA: Oporavlja se, ali svi su još uvek zabrinuti.

0
Srna je operisana

Srna, udarena automobilom, o kojoj smo pisali pre dva dana je operisana. Probudila se iz anestezije i polako se oporavlja. Ipak, svi koji se brinu o njenom zdravlju i životu i dalje su veoma zabrinuti.

Srna je operisana

Da podsetimo, srnu su pronašli članovi Sokobanjskog ekološkog društva a brigu o njoj su odmah preuzeli volonteri organizacije Zooplanet iz Niša. Pošto je prebačena u veterinarsku kliniku ustanovljeno je da ima veoma tešku povrede zadnje leve noge i da će ona morati da se amputira. Pošto je srna stabilizivona, pristupilo se veoma traumatičnoj i stresnoj intervenciji.

UPORNI LOPOV: Posle više pokušaja da ukrade plišanog jednoroga, najzad su mu ga poklonili!

Srna je preživela operaciju i probudila se. Evo snimka njenog prvog dana po buđenju kada je dobila prvi doručak.

Ponavljamo poziv za pomoć u lečenju i nezi ove plemenite životinje. Troškovi operacije i lečenja su veoma visoki i Zooplanetu je potrebna svaka donacija kako bi potpuno oporavili srnu. S obzirom da sada nema jednu nogu povratak u prirodu je nemoguć. Zooplanet je posle mnogo truda, vremena i naravno, novca uspeo da obezbedi predivan prostor za mnoge povređene divlje i domaće životinje.

Srna je operisana

Ukoliko se srna oporavi, svoj život će nastaviti u ovom prostoru kako ne bi postala plen većih predatora ali i lovaca. Imaće i društvo u novom domu. To je srndać Radovan koji je pravi vladar novog prostora ali kome sigurno nedostaje društvo nekoga njegove vrste.

Srna je operisana

Srna još nije dobila ime. Svi oni koji se brinu o njoj ne žele ba baksuziraju. Trude se da joj omoguće da prebrodi sve nedaće koje je doćivela i da u nekom trenutku izađe iz rizičnog stanja u kojem se nalazi. Tada će joj dati ime.

ZOMBI MAČKA najzad dobila PRAVI DOM: Bart je prevario smrt!

Srni želimo brz oporavak a sve vas molimo da uplatite koliko možete kako bi se pokrili troškovi lečenja i daljeg život srne ali i ostalih brojnih životinja o kojima brine Zooplanet na račun Udruženja ZOO Planet: 105-22423-78 ili putem PayPal-a: zooplanet.nis@gmail.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.