Naslovna VESTI PSI SRPSKI HAČIKO: pas čeka preminulog vlasnika ispred vrata!

SRPSKI HAČIKO: pas čeka preminulog vlasnika ispred vrata!

3
srpski haciko

Svi se sećate neverovatne priče o psu i čoveku čija je veza bila takva da je pas i nakon smrti svog vlasnika čekao na njegov povratak punih devet godina. Retko ko je ostao ravnodušan na ovu priču o posvećenosti i jedinstvenoj ljubavi i privrženosti Hačika.

Ipak, da nije u pitanju usamljena priča, govori nam i slučaj psa iz Zaječara koji već danima čeka svog vlasnika ispred ulaznih vrata kuće u kojoj je do nedavno živeo i sa drugaricom macom. Za razliku od njega, mačka se snašla i hrani se u komšiluku, ali on ne mrda. Leži, nepomičan i beskrajno tužan jer jednostavno ne razume zašto njegovog čoveka nema i zašto ga ne pušta u kuću u kojoj je donedavno živeo. Prizor od kojeg se stežu i najtvrđa srca.

srpski haciko

FLEKICA: punih sedam godina čeka na svog čoveka!

PORUKA PSA NA SAMRTI: “Kad umrem, pronađi nevoljenog psa i podari mu moje mesto!

Iako mu volonteri udruženja Beta iz Zaječara svakodnevno donose hranu, on bukvalno odbija sve što mu se donese i nastavlja da čeka ispred svoje nekadašnje kuće. Inače, u pitanju je simpatični crno beli mešanac koji je star oko 5 godina i koji je očigledno navikao na ljude i da živi u kući i dvorištu. S obzirom da niko od familije preminulog čoveka ne želi da preuzme brigu o njemu, jedina šansa da počne ponovo normalno da živi je da ga neko usvoji. Upravo iz toga razloga, iz Udruženja Beta Zaječar apeluju na sve koji mogu da mu pruže dom da im se jave i pomognu ovom nesrećnom psu koji ni ne zna zbog čega mu se sve to dešava.

Nadamo se da će se u najskorije vreme javiti osoba koja će mu pružiti život na kakav je navikao – u kući i uz ljude koji će ga voleti.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠAKALI OKUPIRALI GRADSKI PARK – Zbog zabrane kretanja divlje životinje u centru Tel Aviva
Sledeći tekstIMALI SU SREĆE: 3 šteneta spasena nakon pucnjave na pse u Luizijani

3 KOMENTARA

  1. Naslednici smradovi. Hoće kuću ali neće najboljeg prijatelja pokojnika. Trebalo bi da ljubimci budu predmet nasleđa zajedno sa kućama i štednim knjižicama.

  2. Ja sam u tom komsiluku, pas se zove Belka i ima vise od 5 godina, i cisto sumnjam da ce hteti negde da ode, pogotovo kod drugih ljudi, tako da mislim da se dzaba trudite, ranije su dolazili ljudi isto da je udome ali nije htela da podje, krenula je da rezi i laje. Najbolje bi bilo samo da joj daje te hranu, ona je navikla ovde, previse je bila vezana za tog coveka, tesko da ce hteti negde da podje

  3. Za pocetak pas o kome pišete zove se Belka.Radi se o psu mešancu koga je moj preminuli brat pokupio sa ulice i počeo da hrani tako da je pas stekao naviku da zivi u njegovom dvoristu.Inače brat mi je preminuo 13 aprila pa nasa majka koja se po kuci krece sa štakam a koja ima 86 godina zivi sama u stanu nije mogla da izađe i prisustvuje sahrani , njegov sin koji zivi i radi u Beogradu i stanuje privatno i ja u 67 godini jedva smo dobili dozvolu da sahranimo brata tako da u tom trenutku stvarno nismo mogli da brinemo i o Belki. Belka je dobar i drag pas živeće ona i bez mog brata. Niko od nas nemože da preuzme brigu o Belki ali mislim da će ona onako umiljata vrlo brzo naći nekog ko će voleti i voditi racuna o njoj kao sto je to radio moj pokojni brat

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime