Naslovna VESTI PSI STRAVIČAN KRAJ MUKA: Nečuveno zanemarivan ljubimac nije mogao biti spasen.

STRAVIČAN KRAJ MUKA: Nečuveno zanemarivan ljubimac nije mogao biti spasen.

0
Pas eutanaziran posle stravičnih muka

Ova tužna priča o zlostavljanju i zanemarivanju psa u Velikoj Britaniji izazvala je uznemirenje kod mnogih ljubitelja životinja širom sveta. Pas Bentli je morao biti eutanaziran što predstavlja stravičan kraj njegovih muka.

Pas eutanaziran posle stravičnih muka

U sudu u gradu Blackburnu u okrugu Lancashire moglo se čuti da čovek, star 41 godinu, dozvolio da njegov pas dođe u stanje koje je bilo tako loše da je morao biti uspavan. Bentli, pas rase Staffordshire Bull Terrier, imao je kandže koje su porasle toliko da su probili jastučiće na šapama!

Pročitajte i ovo: DIRLJIVO PRIJATELJSTVO: Dečak upoznaje štene sa istim problemom.

Pored problema sa kandžama, ovaj šestogodišnji pas takođe je imao obostranu tešku infekciju uha. Uz to primetno je bio stravičan gubitak dlake izazvan hroničnom kožnom bolešću. Bentli je bio prekriven ranama od glave do pete.

Pas eutanaziran posle stravičnih muka

Prema izveštajima, Ian Podmore je dobio zatvorsku kaznu od osam nedelja, uslovno na 12 meseci, zbog kršenja Zakona o dobrobiti životinja. Takođe, njemu je zabranjeno držanje pasa na deset godina. Pored toga, moraće da prođe kroz 12 dana rehabilitacionih aktivnosti.

Bentli nije mogao da se izleči od svojih povreda i morao je biti uspavan kako bi mu se skratile dalje patnje.

Pas eutanaziran posle stravičnih muka

Inspektorka Vicki McDonald iz organizacije RSPCA posetila je Podmoreov dom kada je dobila poziv o zlostavljanju psa. Na sudu je izjavila da je videla psa sa izuzetno dugim kandžama, vrlo mršavog i potpuno prekrivenog ranama. Bentlijeve kandže su bile toliko duge da su se zabile u njegove jastučiće na šapama.

Pročitajte i ovo: PRVI PUT SPAVA U MIRU: Ulični pas dobio novu šansu!

Ljubimac je odvezen u Greater Manchester Animal Hospital organizacije RSPCA radi hitnog lečenja. Nažalost, stanje je bilo toliko teško da su veterinari morali da uspavaju nesrećnog Bentlija.

 Izvor: mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRVI PUT SPAVA U MIRU: Ulični pas dobio novu šansu!
Sledeći tekstRAKETA U PABU: Mačka iz Ukrajine dobila novi dom.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime