Naslovna VESTI PSI DA LI JE OVO NORMALNO? – Stravična slika prikazuje mučan i opasan...

DA LI JE OVO NORMALNO? – Stravična slika prikazuje mučan i opasan prevoz psa.

0
da li je ovo normalno

Ova fotografija koja prikazuje kako se neki ljudi ponašaju prema svojim psima je nastala u Sarajevu u opštini Centar pre nekoliko dana. Iako je sve više nego jasno, da ipak ne bude zabune. Neki krajnje neodgovoran čovek je po velikoj vrućini prevozio psa u drvenom sanduku sa malim otvorom koji bio pričvršćen na zadnji deo terenca!

da li je ovo normalno

Imajući u vidu da se radi o amaterski prilagođenom transporteru za životinje, pretpostavljamo da se radi o nekom lovcu, koji očigledno uobičajeno ovako vozi svog psa. Nehumano, neodgovorno opasno… Na sanduku su nalazi mali otvor kroz koji pas može da provuče glavu kako bi koliko – toliko mogao da diše. I to predstavlja opasnost po psa zbog mogućih udaraca ili napada insekata. Kolika je temperatura u unutrašnjosti sanduka pri spoljnoj temperaturi od 35° ne možemo ni da zamislimo. Na kraju, šta bi se dogodilo sa psom da dođe do sudara u kojem bi neko vozilo naletelo na zadnji kraj terenca? Bolje da ni ne pomišljamo na to.

Pročitajte i ovo: NEOBJAŠNJIVA MISTERIJA: Plavo – ljubičasta tečnost odbija pse i zbunjuje veterinare

Ipak, ono što je još strašnije jeste činjenica da je ovaj slučaj prijavljen Sarajevskoj policiji ali da nema nikakvih informacija o tome da li je učinjeno nešto da se ovaj čovek pronađe i primereno kazni. Naime, prijava koja sadrži i fotografije na kojima se jasno može videti registarski broj na tablici vozila je poslata policiji preko telefonskog broja koji oglašava policija. Broj se stalno reklamira na zvaničnoj internet stranici mun.ks.gov.ba.

da li je ovo normalno

Poznavaoci prilika u BiH objašnjavaju da se situacija sa identifikacijom, privođenjem i kažnjavanjem čoveka koji je na ovaj način mučio nesrećnog psa veoma komplikuje ukoliko se radi o vozilu koje je registrovano u Republici Srpskoj. Neretko, policija Federacije objašnjava da ta vozila i vlasnici nisu u njihovoj nadležnosti, već da se prijava treba podneti MUP-u Republike Srpske.

Pročitajte i ovo: SPASAVANJE OD DAVLJENJA: Priča o udomljavanju koja nadahnjuje!

Nažalost, najgore od svega je da se iz policie niko nije oglasio. Da li ih ovo zlostavljanje ne interesuje ili nisu sposobni da pronađu počinioca, ili postoje proceduralne poteškoće… nije ni važno. To govori o stanju države i organa koji treba da štite nemoćne i ugrožene. Zaista sramota.

Izvor:  Facebook grupa Av Mau Sarajevo

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEOBJAŠNJIVA MISTERIJA: Plavo – ljubičasta tečnost odbija pse i zbunjuje veterinare
Sledeći tekstSTRAVA NA TREBEVIĆU! – Muke i patnje jednog psa u krugu luksuznog hotela Vila Andrea.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime