Naslovna VESTI PSI TO JE PRAVDA! – PET ŠOPU KAZNA OD 4 MILIONA DOLARA

TO JE PRAVDA! – PET ŠOPU KAZNA OD 4 MILIONA DOLARA

0

Pet šop Čelsi koji se nalazi na Menhetnu u Njujorku se zatvorio pošto je utvrđeno da se u njemu trgovalo bolesnim štencima. Sudija je ovom pet šopu odredio kaznu od 4 miliona dolara!

Pored kazne vlasnici Jardeni Derau sud je naložio da mora i da osnuje fond iz kojeg će se isplatiti šteta koju su pretrpeli vlasnici koji su prevareni. I to nije kraj: njoj je sud zabranio da ikada više otvori ili drži prodavnicu kućnih ljubimaca u Njujorku!

GLUMICA TUŽI ČOVEKA KOJI JOJ JE DIVLJAČKI UBIO PSA

U maju 2019. godine gradsko odeljenje za zaštitu potrošača je podnelo tužbu protiv ovog pet šopa kojom su vlasnicu optužili da redovno prodaje bolesne štence i falsifikuje veterinarske potvrde kako bi prikrila svoja nedela.

Pošto se predstavnici pet šopa ni jednom nisu pojavili na suđenju sudija Melisa Krejn je odredila ovako visoke novčane kazne. Tužba je rezultat dvomesečne tajne istrage koju je sprovela organizacija Humane Society još 2017. godine.

ŠPIJUNI: Vlasnici su im u ogradi napravili rupe kako bi mogli da gledaju na ulicu!

Pored ove presude, pet šopu i vlasnici preti još jedan sudski proces, jer je i državna tužiteljka prošle godine podnela krivičnu tužbu. Predstavnici gradskog veća za zaštitu potrošača su izjavili da su veoma zadovoljni donetom presudom. „Iako ne možemo da izbrišemo tragične posledice koje su vlasnici i ljubimci doživeli zbog ponašanja ljudi iz Kinološkog saveza Čelzi, drago nam je što je sud naložio da se osnuje fond za restituciju i naknadu štete“ – izjavila je komesarka Lorelaj Salas.

Osuđena Jardena Derau nikada nije dala nikakav komentar!

IZVOR: NEW YORK POST

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstGLUMICA TUŽI ČOVEKA KOJI JOJ JE DIVLJAČKI UBIO PSA
Sledeći tekstDŽINOVSKA SLIKA MAČKE OTKRIVENA U PERUU

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime