Naslovna VESTI PSI Tatjana iz Vranja: „Otrovali su Miška, a potom i Srećka. Radujte se...

Tatjana iz Vranja: „Otrovali su Miška, a potom i Srećka. Radujte se komšije“!

1
Trovanja petface

Trovanja pasa, nažalost, postala su svakodnevnica našeg društva. Apeli, borbe, molbe,.. trovačima jednostavno ništa ne može promeniti odluku – da jednom malenom biću oduzmu život.

Poslednji slučaj trovanja pasa, vodi nas u Vranje.

Trovanja petface
Srećko

– Pre dve meseca uginuo mi je Miško, pas koga smo imali osam godina. Bio je otrovan. Nisam znala kako ću preživeti to, za Petface govori Tatjana iz ovog grada na jugu naše države.

Tada u njen dom stiže Srećko, dvomesečno štene. Obradovala se, jer je znala da će ljubav koju je osam godina poklanjala Mišku, sada usmeriti na novog člana porodice. Međutim, posle trodnevne borbe i Srećko je uginuo – od posledica trovanja.

Trovanja petface
Miško, u pozadini.

– Ne znam šta da vam kažem. Užasno se osećam. Nosim se mišlju da je neko spreman da svesno postavi otrov koji može zgrabiti bilo ko – dete, pas, manje oprezna baka,.. Tri dana sam preplakala. Ne znam kako nekome mogu da smetaju živa bića koja ih ničim ne ugrožavaju, priča nam Tatjana.

Kako nam kaže ova Vranjaka, slučaj trovanja pasa kao da je uzeo maha u njenom gradu.

– Sve je više nas vlasnika i ljubitelja životinja koji primećujemo otrove po parkovima, mestima gde se skupljaju psi, ulicama. Nadležni kao da ne rade svoj posao, kaže Tatjana.

Uprkos činjenici da je nakon trovanja Srećka, odmah pozvala komunalnu policiju, Tatjana se ne nada nikakvoj pravdi. Jendostavno, kaže, nikoga nije briga.

Trovanja petface

Priču je podelila sa nama, kako bi skrenula pažnju svom vlasnicima pasa u Vranju.

– Žao mi je što ova priča neće doći do onih koji truju i postavljaju otrove svuda po gradu. Neće ni odgovarati za to. Ali, želim da se na moja dva nesrećna primera opomenu svi vlansici pasa da budu oprezni kada izvode pse u šetnje. Ovaj grad je jednostavno postao nebezbedan za bilo koga, za kraj razgovora rekla je Tatjana i dodala: „Radujte se, komšije! Na radost da vam se vrati“!

Foto: Privatna arhiva

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.