Naslovna VESTI OPREZ: Ubica ptica u Novom Beogradu! (VIDEO)

OPREZ: Ubica ptica u Novom Beogradu! (VIDEO)

0
ubica ptica

Juče je na Facebook stranici Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbija osvanulo zabrinjavajuće upozorenje. Naime, članovi Društva su fotografisali odraslu pticu gačac koja je u vidno teškom stanju. Ptica je upucana iz vazdušnog oružja i pogođena dijabolom, što se jasno i vidi na samoj fotografiji i rentgenskom snimku. Povrede koje je ova životinja zadobila je smrskan zglob u predelu krila, zbog čega je dovedena i u životnu opasnost. Nažalost, usled veoma teških trauma na samom krilu urađena je i amputacija tog istog krila.

MOLIMO VAS da policiji i tužilaštvu prijavite svaku osobu koja iz vazdušnog oružja puca na životinje. Takve osobe su opasne po okolinu i moraju da budu pronađene i kažnjene. U pitanju je krivično delo, navodi se u objavi Društva. 

ČOVEK U KOLICIMA USVOJIO PSA U KOLICIMA: Četiri puta odbačen, konačno ima dom koji zaslužuje!

13 MILIONA PREGLEDA: Video posle koga ćete shvatiti da pas NIJE igračka!

Inače Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije dugi niz godina upozorava javnost na opasnost od slobodne prodaje vazdušnog oružja, koje je opasno kako za ptice, tako i za druge životinje, pa i decu. Kao direktna posledica prodaje ovog tipa oružja, beleži se porast slučajeva ubijanja i ranjavanja ptica i drugih životinja u seoskim i gradskim sredinama. Zato, ukoliko sledeći put primetite povređenu pticu ili neku drugu životinju a povrede su od vazdušnog oružja, savet je da OBAVEZNO slučaj prijavite policiji, jer, ponavljamo, u pitanju je krivično delo kažnjivo zakonom.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta bez prethodne saglasnosti autora.

Autor: Petface.net, foto: dr.vet.med. Ana Vukićević

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAO ŠTENE ZAVRŠIO U ŠINTERAJU, a sada vas moli za pomoć i novi korak!
Sledeći tekstUKRADENO PREKO 20 PASA – Tokom krađe lopovi UBILI ŠTENE! (Video

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime