Naslovna VESTI UDRUŽENJA JEDNOGLASNO: „Poslednje upozorenje – OSLOBODITE ŽIVOTINJE IZ RIJALITIJA“!

UDRUŽENJA JEDNOGLASNO: „Poslednje upozorenje – OSLOBODITE ŽIVOTINJE IZ RIJALITIJA“!

0
UDRUŽENJA petface

Pre nekoliko dana počela je dugo najavljivana i do sada, po rečima organizatora, neviđena rijaliti zabav po imenu „Zadruga“. Ono što je sve šokiralo je činjenica da su ovog puta direktno prekršena prava ŽIVOTINJA – uvedene su u kavezima, zatvorenei pod konstantnim stresom, izložene svađama, prepirkama pa i fizičkim obračunima ukućana.

PROTEST: Rijaliti „Zadruga“ uvela majmunčeta Mikija, JAVNOST OGORČENA!

Mnoga Udruženja su se usprotivila ovoj odluci televizije „Pink“ i nadležnih, a nakon prvo gupozorenja, oni – kako kažu – poslendji put upozoravaju pre nego što se desi nešto mnogo gore.

UDRUŽENJA petface

Saopštenje Udruženja za Prava i Zaštitu Životinja “MIA” prenosimo u celosti:

-Nakon pregledanog materijala sa Youtube-a i Instagrama (koje smo dobili od zabrinutih i šokiranih građana) UPOZORAVAMO TELEVIZIJU PINK, koja emituje reality show „Zadruga“, da je podneto više prekršajnih i krivičnih prijava protiv vlasnika kao i organizatora ovog programa zbog zlostavljanja životinja i kršenja niza Zakona koji se odnose na životinje, koje se nalaze u prostoru u kojem se snima ovaj reality show. Kršenjem Zakona o dobrobiti životinja i Člana 269 KZRS, organizatori i ostala odgovorna lica koja su dovela životinje ( makaki majmun, zeleni zamorac i Ara makao papagaj) odgovaraće pred Sudom za sve što su činili ovim nedužnim životinjama.

Deprivacija sna, kostantno izlaganje stresnim situacijama, konstantno držanje u nehigijenskim uslovima u kavezu, bez nadzora stručnih lica i veterinara, teranje na neprirodno ponašanje, zatvaranje u prostor pod stalnim neprirodnim svetlom i još niz prekršaja koje su načinili prema ovim životinjama govori da su odgovorna lica nehumana i bezosećajna stvorenja koja MORAJU ODGOVARATI PRED ZAKONOM!

UDRUŽENJA petface

Ovim putem obaveštavamo medije i javnost da, ukoliko ne dođe do potrebne reakcije nadležnih, mi kao Udruženja građana reagovaćemo kako naši Statuti nalažu i kako nas Zakon obavezuje, a to znači direktnom akcijom.

PROTESTNO PISMO „PINKU“: Pas je žrtva na „Farmi“ – izvedite ga ODMAH!

Ukoliko organizatori ovih gnusnih aktivnosti, u koje su bez konsultacija sa stručnim licima i Organizacijama za zaštitu životinja, uveli divlje životinje, ne oslobode životinje iz ove nehumane situacije, mi kao Udruženja primenićemo metode na koje smo obavezani Statutima, jer smo dužni da sprovedemo aktivnosti koje će dovesti do oslobađanja životinja. Poslednje UPOZORENJE upućujemo Televiziji PINK, vlasniku televizije i organizatorima reality show programa „Zadruga“, da oslobode životinje iz reality programa. Naše upozorenje je stvarno, a naše namere su u skladu sa Zakonom, što znači da nas organizatori ne smeju i ne mogu u našim namerama zaustavljati jer će i u tom slučaju, ako pokušaju, odgovarati pred Zakonom!

UDRUŽENJA petface

Udruženje za prava i zaštitu životinja MIA, Beograd
10. septembar 2017.

Takođe, oni navode i da je ptica direktno bila izložena besu jedne od takmičarki u ovom šou, te da je „papagaj bukvalno vrištao od šoka, predhodno pokušavajući da pregrize rešetke“-

-Ptica je u stanju šoka! Vrištala je! Uklonite životinju iz te LUDNICE, dodali su.

Da li podržavate inicijativu?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAmerička avio-kompanija prevezla u Kaliforniju životinje koje su preživele uragan
Sledeći tekstSrećan konjić: Hrabri poni Pogo sa Supermen protezom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime