Naslovna VESTI PSI VASO, crni Vaso! – Zašto te niko neće?

VASO, crni Vaso! – Zašto te niko neće?

0
Crni Vasa je nevidljiv pas

Da li je Vasa zaista nevidljiv pas? Da li ovaj nesrećnik zaista nije zaslužio novu priliku? Da li je njegova sudbina zapečaćena samo zato što je crne boje i ne pripada nekoj popularnoj rasi. Crni Vasa zaslužuje mnogo, mnogo više. On je pripadnik najlepše, najbolje, najodanije rase: rase mešanaca! Pa, zato te onda niko neće?

Crni Vasa je nevidljiv pas

Udruženje za zaštitu životinja „Ruka šapi“ je nedavno postavilo objavu na svojoj Facebook stranici u kojoj nas je sve podsetilo na jednu dušu koju kao da niko ne primećuje. I ne samo to, kao da ga niko ne želi. A Vasa to nikako nije zaslužio.

Crni Vasa je nevidljiv pas

Pročitajte i ovo: NEPRESTANO PLAČE! – Stari pas ostavljen u azilu ne može da preboli izdaju.

Vasa je bio nevidljiv na putu – bar za onog ko ga je udario automobilom. Bio je nevidljiv i kada je taj koji ga je udario nije stao i pružio mu pomoć. Bio je gotovo nevidljiv i dok su ga ljudi iz Udruženja tražili po kanalima uz put na kome je nastradao… Vasa je bio toliko uplašen i u strašnim bolovima, nepoverljiv prema svakome da se samo sklupčao u travi i pravio se da bude nevidljiv. Plašio se da mu neko ne nanese još više zla.

Crni Vasa je nevidljiv pas

Vasi, Crnom Vasi je noga od udarca bila odvojena od tela. U Udruženju su učinili sve da mu pomogne da preživi. Operisan je, kastriran, lečen i negovan sve dok se nije potpuno oporavio. Našli su mu i privremeni dom za koji plaćaju 2.000,00 dinara mesečno. Nije tako mnogo, neko bi rekao. Ali, sve ovo se dogodilo pre više od 4 godine!!!

Pročitajte i ovo: ZAGRLJAJ PRED EUTANAZIJU – Sestrama ističe vreme!

Crni Vasa je nevidljiv pas

Za to vreme, Ruka šapi pokušava da mu nađe pravi dom. Bezbroj objava na društvenim mrežama kao da niko nije video. Crni Vasa je ostao nevidljiv. Zašto? Zato što je crn, ni mali ni veliki, pomalo neugledan, a zapravo PRAVI PAS… zato što ima veliki ožiljak na leđima? Mi to ne razumemo. Crni vasa ne zna za lepe stvari jer je nevidljiv za mnoge od nas. Vasa želi samo igračke, krevetić, poslastice, čist i topao dom i NAJVAŽNIJE – nekoga ko će ga voleti i koga će on beskrajno voleti.

Jel to tako mnogo?

Izvor:  Udruženje za zaštitu životinja „Ruka Šapi“

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEPRESTANO PLAČE! – Stari pas ostavljen u azilu ne može da preboli izdaju.
Sledeći tekstMEDVEDICA je odustala, a onda se pojavio HEROJ!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime