Naslovna VESTI PSI VETERINAR HEROJ – Rizikuje život da bi spasao stotine životinja iz Ukrajine!

VETERINAR HEROJ – Rizikuje život da bi spasao stotine životinja iz Ukrajine!

0
veterinar heroj

ADA je Poljski centar za usvajanje i veterinarska klinika u gradu Pšemislu koji se nalazi nedaleko od granice sa Ukrajinom. Dr Jakub Kotovic i njegove kolege od početka rata u Ukrajini, posvetili su se spasavanju i lečenju pasa i drugih ljubimaca koji su nevine žrtve ratnih sukoba.

veterinar heroj

Ovaj 32-godišnji veterinar pokazao je veliku hrabrost i odlučnost jer je već tri puta prelazio granicu spasavajući preko 60 pasa, oko 200 mačaka i neke druge životinje među kojima je bio i mali jarac Saša.

Pročitajte i ovo: „USPAVAJTE ME! DOBIĆETE ONO ŠTO STE ODUVEK ŽELELI.“ Mačka Anastazija poslala poruku Dubrovačkim vlastima.

„Prebacivanje u Poljsku je možda jedina i poslednja šansa za spas i opstanak ovih životinja“ – kaže dr Kotovic. On sa svojim kolegama organizuje humanitarne konvoje. Automobilaima prenose hranu za životinje u Ukrajini i koliko god je moguće vraćaju sve životinje koje su ostavljene i ratnom haosu.

veterinar heroj

Dr Kotovicz i njegov tim su neumorno radili, odričući se spavanja danima u isto vreme, da isprazne ukrajinska skloništa i dovedu životinje na sigurno u Poljsku. Bez njihove pomoći, kućni ljubimci u Ukrajini suočavaju se sa napuštanjem, glađu i smrću od nasilja dok rat besni oko njih. Centar takođe prima izbegličke kućne ljubimce i životinje lutalice koje otkriju na putu.

veterinar heroj

Jedan srećni pas kojeg je spasio dobar doktor zadobio je zalutali metak u kičmu. Povreda je paralisala Virkine zadnje udove, ali uz pomoć njenih novih prijatelja iz ADA fondacije, ona ponovo uči da hoda. Virka vraća snagu fizikalnom terapijom i svakodnevnim šetnjama na pokretnoj traci u vodi.

Pročitajte i ovo:PREKRŠENO OBEĆANJE – Javna opomena za dostavljača koji je zaboravio na dogovor!!

veterinar heroj

Alan je još jedan teško povređeni psić koji je trenutno pod brigom ADA fondacije. Iz ruševina jednog ukrajinskog grada ga je spasila izbeglica u bekstvu i prevezla ga preko granice. Alan nije njegovo pravo ime, ali spasioci nikada neće saznati kako se nekada zvao jer su njegovi vlasnici verovatno mrtvi.

veterinar heroj

Centar ADA je pretrpan. Sanduci sa opremom i lekovima, hrana i preparati… veterinari se s mukom probijaju ali ne odustaju. Nikoga nisu odbili, i ne nameravaju da uskrate pomoć bilo kome. Imajući u vidu da se rat nastavlja, planiraju da nabave još jedno vozilo za hitnu pomoć a da jednu obližnju piceriju pretvore u dodatni centar za snabdevanje i utočište za životinje

veterinar heroj

Izvor:  iheartdogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPREKRŠENO OBEĆANJE – Javna opomena za dostavljača koji je zaboravio na dogovor!
Sledeći tekstDRAMA – Ovakvo spasavanje nikada niste videli!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime