Naslovna VESTI VRBAS: LOVAC upucao labuda – labudica skrhana bolom!

VRBAS: LOVAC upucao labuda – labudica skrhana bolom!

1
VRBAS petface

U ponedeljak popodne, let para labudova nad Jegričkom, kod Zmajeva, opština Vrbas, prekinuo je hitac, najverovatnije iz lovačke puške.

Od pre godinu dana, ove ptice su se, tražeći novo stanište skrasile u parku prirode „Jegrička“, kod Zmajeva! Odlično su se uklopili u okruženje, oplemenjujući ga na radost svih, posebno dece koja su im redovno donosila hranu!

NOVI SAD: Tužni krici labuda Ise, koji je ostao bez cele porodice, odzvanjaju parkom!

Labudovi su ovaj gest mališana pozdravljali i bez straha im prilazili i jeli iz ruku. Svojim prisustvom, labudica i labud su osvežili i ulepšali ambijent parka prirode, a Zmajevčani i njihovi gosti uživali su u lepoti i gracioznosti ovog para, koji je bio ponos sela.

VRBAS petface

Sve to, prekinuto je obešću i hirom nepoznatog počinioca, koji je pucao u ptice u letu, usmrtivši jednu od njih.

-Pecao sma ribu na Jegrički, stotinak metara od Zmajevačkih jezera na potezu prema Ravnom Selu. U jednom momentu, preko Jegričke su preletela dva labuda, bio je to divan prizor. Ali, u tom trenutku odjeknuo je pucanj, mislim da je to bila lovačka puška. Jedan labud je pogođen pao na strminu obale i skotrljao se u vodu, uz samu obalu. Izdišući, pogođen labud je pištao, dok je drugi obletao oko njega, očigledno želeći da mu pomogne. Pogođeni labud je ubrzo izdahnuo. Istog momenta sam se popeo na obalu, ali nisam nikog video, izjavio je očevidac za „Dnevnik“.

PRELEPOOO: Labud zagrlio čoveka koji ga je spasao!

Očevidac je odmah obavetsio i policiju, jer kako i sam kaže – labudovi su zaštićena vrsta, a za ovo nedelo neko treba da odgovara.

Policijska patrola je brzo došla na mesto događaja, napravila zapisnik i utvrdial da je pogođeni labud na desnoj nozi imao prsten na kojem je izgravirano „NHM Belgrade LA 0578“.

Vest o ubijenomlabudu, najtužnije su dočekala deca, koja su ih od prole zime hranila i brinula o njima!

Tekst. Foto: Laslo Kiš

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDRUGA ŠANSA: 21-ogodišnja mačka dobila još jednu priliku za život
Sledeći tekstBEOGRAD: Pas Šurda pronađen na deponiji – sada treba NAŠU POMOĆ!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime