Naslovna PETOPEDIJA PSI ZABLUDE U VEZI SA VAKSINISANJEM PASA I MAČAKA

ZABLUDE U VEZI SA VAKSINISANJEM PASA I MAČAKA

0
vakcinacija

Briga o kućnom ljubimcu, ne podrazumeva samo veliku količinu ljubavi koju vlasnici poklanjaju životinji, već i odgovornu brigu o njihovim potrebama i zdravlju. Vakcinacija protiv najčešćih zaraznih i parazitskim bolesti pasa se osnovom u posebnom odnosu koji vlasnici grade sa svojim životinjama.

vakcina

Anaplazmoza kod pasa

Među vlasnicima ljubimaca vlada mišljenje da vakcinacija do jedne godine starosti usporava rast psa. Ovo je samo jedna u nizu zabluda o vakcinaciji ljubimaca protiv zaraznih bolesti. Takođe, vlada mišljenje da vakcina protiv besnila odlaže teranje kod ženki – što je isto netačno. Isto tako, veoma rasprostranjeno mišljenje je da pas menja boju očiju, iz kog razloga je opet ne treba davati.

zablude vakcina

Zarazne bolesti se ubrajaju u oboljenja pasa sa vrlo visokim stepenom uginuća, pa čak i u situacijama kada se terapija započne u prvim danima oboljenja. Zbog toga je osnovni vid zaštite protiv ovih bolesti upravo vakcinisanje. Na ovaj način organizam se stimuliše na proizvodnju zaštitnih antitela. Priče koje kruže da će pas ostali mali i da neće dostići svoj pun potencijal su apsolutno netačne i predstavljaju samo još jednu zabludu sa kojom se borimo svakoga dana.

Bolesti kod pasa: Parvo virus izazivač bolesti kod pasa

Mi vas savetujemo da obavezno vakcinišete svog psa i tako sebe i svog ljubimca poštedite komplikacija koje donosi izbegavanje vakcinacije. Uz vakcinaciju protiv besnila, zakon propisuje i obavezo čišćenje od crevnih parazita, jer se upravo ta mala, pseća pantljičara može preneti na čoveka.

vakcinacija mačka

Štenećak: Šta je štenećak i koliko je opasan po pse?

Dakle, vakcina je efikasna jedino ako ispoštujete proceduru. Ne budite robovi zabluda koje vladaju. Jer, složićete se, zaštita od četiri veoma opasne, pa čak i fatalne bolesti po vašeg ljubimca, dobra je garancija za kvalitetan i dug život vašeg psa. Ukoliko imate pitanja vezana za vakcinaciju obavezno se konsultujte sa svojim veterinarom!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAKNE KOD MAČAKA: ESTETSKI ILI MEDICINSKI PROBLEM?
Sledeći tekstURNEBESNO: MAČKA IKIRU JE „BLEPER“ I TOTALNI HIT NA INSTAGRAMU

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime