Naslovna VESTI ZAGLAVLJENO LANE IZMEĐU STENA NA DRINI: Promrzlo i uplašeno čekalo na pomoć!

ZAGLAVLJENO LANE IZMEĐU STENA NA DRINI: Promrzlo i uplašeno čekalo na pomoć!

0

Lane staro tek dva meseca, je u selu Budišić iz Drine spasao Miodrag Ćirić, poznati ljubitelj prirode i trofejni sportski ribolovac iz Malog Zvornika. Kako je ispričao za portal Lozničke novosti, uplašenu životinju je spazio s puta kako pokušava da se iskobelja iz vode, ali bezuspešno, jer se zaglavila između stena.

– Bilo je promrzlo, jer je jutro prohladno, a ono je nekako preplivalo sa druge obale. Verovatno je bežalo od neke druge jače životinje. Onako mokro i preplašeno, lane me gledalo između dva velika kamena, a ja sam se polako spustio niz okomitu obalu kako bih ga izvukao. Možda bi ono i samo uspelo da izađe, ali sam se plašio da bi ga pronašli psi lutalice, pa sam rešio da pomognem – priča Ćirić.

ZAVEZANA I NA KRATKOM LANCU: Surovi vlasnik je ostavio i otišao u drugi grad!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Pažljivo je prišao životinji, uzeo je u naručje i uspeo da je donese do automobila gde ga je ugrejao ćebetom. Odmah je pozvao drugare iz malozvorničkog Lovačkog društva “Crni vrh” i oni su ubrzo preuzeli mladu životinju.

UBIJENA NAJPOZNATIJA GORILA U UGANDI: Ubicama preti DOŽIVOTNI zatvor!

– Sve se lepo završilo, lane je zbrinuto i o njemu će se postarati kolege da malo ojača, pre nego ga puste nazad u šumu. Lane je mlado, možda tek dva meseca jer se na njemu još uvek vide pege. Nadam se da će uskoro uživati u prirodnom okruženju i neće dolaziti u ovakvu situaciju – rekao je Ćirić.

Lovočuvar Mladen Mićić iz udruženja “Crni vrh”, potvrdio je da je lane na sigurnom i da mu sada sledi detaljan pregled veterinara. On će utvrditi da li je životinja povređena, ima li drugih zdravstvenih problema, a onda i kada se može pustiti da slobodno uživa u podrinjskim šumama.

Foto: Facebook/MiodragCiric Izvor: Telegraf.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA LI PSI ZAISTA SANJAJU? Evo šta kaže nauka (Video)
Sledeći tekstZBOG PSA IZBAČENI IZ STANA: Više od mesec dana žive na ulici, ali se njega NE ODRIČU!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime