Naslovna VESTI PSI Vranjanci u problemu: „Jedna žena zlostavlja životinje u gradu“!

Vranjanci u problemu: „Jedna žena zlostavlja životinje u gradu“!

1
žena zlostavlja životinje petface

– Jedna žena zlostavlja životinje u gradu. Prijavljivali smo je nekolio puta, ali nikom ništa, ovako nam priču iz ovog grada sa juga Srbije započinje Marko.

On je, sa svojom prijateljicom Tanjom, veliki ljubitelj i pre svega zaštitnik životinja. Za relativno kratko vreme Marko i Tanja su udomili preko 1.000 uličnih pasa i mačaka i sterilisali preko 700, uz pomoć njihovog prijatelja, veterinara Gorana Jovanovića.

žena zlostavlja životinje petface

– Pokrenuli smo pre dve godine Facebook stranicu pod nazivom “Zaštita, pomoć i udomljavanje životinja Vranje”. O tome koliki je broj povređenih kojima smo pomogli ne zna se, jer svakodnevno nailazimo na neki problem. Uz pomoć “GORANVET”-a mnogima smo doslovno spasili život, priča nam Makro.

Pročitajte još:
VRANJE: „Šinteri su uhvatili Žuću. Metalna šipka ga je stezala, a krv mu je išla iz usta“!

Glavni problem koji Marko vidi, a koji potresa njegov grad, jeste činjenica da u Vranju ne postoji Prihvatilište i da nezaštićeni psi žive na ulcama.

žena zlostavlja životinje petface
Neki od pasa koje su Tanja i Marko spasili!

– Svaki dan nailazimo na nove probleme,naročito sa ljudima koji su, najblaže rečeno, osvetoljubivi i loši. Po prijavi službama i nadležnima koji se time bave, ne postižemo ništa. Slediću skorašnji primer, koji nam trenutno ne da mira, kaže Marko.

žena zlostavlja životinje petface
Neki od pasa koje su Tanja i Marko spasili!

Kako nam Marko prepričava, jedna žena zlostavlja životinje u gradu. Svakog dana, sa metalnim štapom u ruci ona udara ulične pse na spavanju, pa im tako nanosi povrede po glavi i telu.

Pročitajte još:
Tatjana iz Vranja: „Otrovali su Miška, a potom i Srećka. Radujte se komšije“!

– Saznali smo preko stanara u njenoj zgradi da vrši i nasilje nad životinjama u blizini te zgrade. Prijavljivali smo je nekoliko puta policiji, centru za Socijalni rad u Vranju, službi hitne pomoći i slično. Pokušali smo i preko naše stranice da zatražimo pomoć građana kako bi smo zaštitili ulične pse koje ova gospođa svakog dana onesposobljuje. Sutradan se može dogoditi i nekom detetu, kaže nam Marko.

Pored svih pozitivnih komentara i pomoći koja im se nudi, Marko i Tanja neretko dobijaju i pogrdne poruke i pretnje.

žena zlostavlja životinje petface

– To su ljudi koji ne vole životinje, tako da prete i meni i mom psu Žući. Ali to nas neće zaustaviti, za kraj razgovora kaže nam Marko.

Jedino što on želi da sazna od nadležnih je šta treba da se desi da se napuštenima pruži adekvatna zaštita,…

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNA PAR KORAKA DO KRFA: pas Pajo verna je senka svog vlasnika
Sledeći tekstDeset godina je živeo na lancu. Prva šetnja za njega – NEPROCENJIVO! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime