Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET DI-CALCIUM FOSFAT: Za jake kosti vašeg ljubimca!

DI-CALCIUM FOSFAT: Za jake kosti vašeg ljubimca!

1
PODELI
kost di-calimum fosfat petface

Minerali, a posebno kalcijum i fosfor i njihov međusobni odnos od izuzetnog su značaja za zdravlje ljubimaca, a posebno za njihove zube i kosti.

Pročitajte još: CAFORTAN: Idealan preparat za pravilan rast i razvoj vašeg ljubimca!

Zbog ključnog značaja za kasnije zdravstveno stanje vašeg ljubimca, periodu rasta i razvoja bez sumnje treba posvetiti mnogo pažnje i vremena. Najvažnije je svakako pitanje ishrane. Kao i deci, i mladim psima treba obezbediti sve nepohodne materije kako bi se osigurao njihov pravilan razvoj. Treba imati u vidu da su štencima potrebni optimalno izbalasnirani obroci, kao i da manjak ili višak neophodnih materija može prouzrokovati zdravstvene probleme. Valja napomenuti da je balasnirana ishrana posebno značana za štence velikih i gigantskih rasa, jer prebrz rast, kod njih dovodi do preopterećenja i deformiteta kostiju i zglobova. Dakle, nepravilno izbalansirana ishrana može izazvati pad imuniteta, rahitis, anemiju, probleme sa kožom i dlakom, probleme sa kostima i zglobovima.

Pročitajte još: ROGZ: Najveći izbor kvalitetnih ogrlica, povodaca i amova!

Štencma su neretko potrebni i dodatni izvori određenih elemenata, a pre svega kalcijuma. Ovaj mineral ima izuzetnu ulogu u okoštavanju skeleta, kao prirodne potpore organizma. Pored kalcijuma, veoma je značajan i fosfor, a moramo naglasiti da je ključan odnos u kome su ova dva elementa zastupljena.

Priču smo započeli sa štencima, ali moramo pomenuti i njihove mame. Kod kuja koje doje, dolazi do veće potrošnje kalcijuma, pa nisu retka ni stanja eklampsije. U takvim situacijama dolazi do drastičnog pada nivoa kalcijuma, što dovodi do stanja šoka.

kosti petface

Fortanov preparat DI-CALCIUM FOSFAT je vitaminsko-mineralni dodatak koji sadrži izbalansiran odnos kalcijuma i fosfora u krvi. Njihov optimalan odnos je ključan za pravilan rast i razvoj kostiju i zglobova. Svakodnevnom upotrebom ovog preparata kod štenaca, ali i kuja dojilja, osigurava se konstantan odnos kalcijuma i fosfora, čime se zadovoljavaju povećane potrebe za ovim mineralima u prvim mesecima života, kao i u periodu dojenja.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.