Naslovna VESTI PSI KRATKI FILM: Kako je pas iz prihvatilišta spasao život čoveku koji ga...

KRATKI FILM: Kako je pas iz prihvatilišta spasao život čoveku koji ga je udomio!

0
PODELI
pas iz prihvatilišta petface

pas iz prihvatilišta: Da se čovek u dodiru sa životinjama obogaćuje  imali smo prilike da se uverimo mnogo puta do sada. Ovo je priča koja ne samo da je potvrdila tvrdnju koju smo izneli, već nas je i duboko dirnula. Da krenemo redom…

Pročitajte još: DIRLJIVA ISPOVEST: Kako mi je moj udomljeni pas promenio život!!!

Erik je bio muškarac u srednjim godinama, sa viškom kilograma i manjkom prijatelja. On naravno nije bio zadovoljan takvim načinom života. Ipak, uprkos nezadovoljstvu, on je sve više dobijao na kilaži, što je uticalo da se on sve više distancira od ljudi. Pored toga, Erik je bolovao od dijabetesa tipa 2, zbog čega je više hiljada dolara godišnje davao na lekove. Kada tome pridodamo da je ovaj čovek previše vremena provodio na poslu, možemo i sami da stvorimo sliku nekoga ko je u začaranom krugu i ne zna kako da iz njega izađe.

pas iz prihvatilišta petface
Kao što smo napomenuli, Erik je bio gojazan, a upravo jedan incident u vezi sa njegovim brojem kilograma, doveo je do velike prekretnice u njegovom životu. Naime, Erik je krenuo na put avionom, a kako u ovom prevoznom sredstvu za njega nije bilo odgovarajućeg pojasa za vezivanje, letelica je kasnila sa polaskom. Dok su čekali da se problem reši, jedan od putnika okrenuo se ka Eriku i rekao mu:

Zbog toga što si ti debeo, ja sada kasnim na sastanak.

Pročitajte još: SRCE DA PUKNE: Kuja zaplakala kada su je spasili iz azila! (VIDEO)

Iako je ova rečenica bila neprijatna i bolna, na Erika je ona uticala tako da odluči da život preuzme u svoje ruke. Prvi korak je bio da oslabi. Kada se obratio nutricionisti za pomoć, između ostalog, ona mu je preporučila da udomi psa iz prihvatilišta. Odlučio je da je posluša i kada je tamo otišao, tražio je ljubimca prema sebi – gojaznog i u srednjim godinama. Ovom opisu je odgovarao pas po imenu Piti. Iako prvi sati između njih nisu puno obećavali, situacija se ubrzo promenila. Počeli su sa šetnjama, zajedno su mršavili, ali pre svega beskrajno su zavoleli jedan drugog.

pas iz prihvatilišta petface
Kako je vreme prolazilo, jedan drugog su naučili mnogo čemu, a pre svega lojalnosti, ljubavi i prijateljstvu. Erik je zbog veze sa svojim ljubimcem, počeo da se otvara i prema ostatku sveta. Kako sam kaže u ovom kratkom filmu, on je zbog svog psa želeo da bude “svoje najbolje izdanje”. Možemo samo da zaključimo da je pas iz prihvatilišta u potpunosti promenio život svog vlasnika.

Pročitajte još: ZAHVALNOST: Udomljen doberman iz azila, spasio život bebi!

Nažalost, Pitiju je nedavno ustanovljen kancer i rešenja nije bilo. Patili su obojica i dugo su se opraštali. Pas je preminio, a naravno Erik je bio slomljen. To ga ipak nije sprečilo da nastavi putem kojim je krenuo. Vežbao je i dalje i zdravije se hranio.

pas iz prihvatilišta petface


U jednom trenutku, šest meseci od Pitijevog odlaska, Erik se dosetio: -Otići će ponovo u prihvatilište. Tamo je naišao na psa koji je upravo i sam stigao. Dovoljan je bio jedan momenat da se prepoznaju i da odu kući zajedno. Ne samo da su nerazdvojni, već se upravo spremaju da istrče maraton.

Pročitajte još: Dulče je gluvi pas koji je spasao svoju porodicu od trovanja ugljen-monoksidom!

Erik se često seća Pitija i ne prestaje da se pita:

-Ponekad ne znam da li sam ja njega spasao, ili je on spasao mene. pas iz prihvatilišta mi je u potpunosti promenio život i učinio da od sebe napravim najbolju verziju sebe.

Pogledajte i kratki film koji predstavlja Erikovu intimnu ispovest:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.