Naslovna VESTI PSI IRIG: „Ovi psi umiru, molimo sve za pomoć“!

IRIG: „Ovi psi umiru, molimo sve za pomoć“!

0
PODELI
psi umiru petface

– Ovi psi umiru, možete li nam nekako pomoći, glasio je apel Daniele koja se javila redakciji Petface-a. Strašna priča o neodgovornom vlasništvu vodi nas do Iriga, gde je Daniela bila svedok sudbine osam pasa. Svi su bili izgladneli, promrzli, slabi, sa temperaturom, prepuni parazita, … Svi su spavali u blatu, smeću i izmetu.

– Zatekli smo osam pasa. Jedan je bio u najgorem stanju, odmah smo ga odveli kod veterinara da pokušamo da mu pomognemo, međutim nismo uspeli. Pas je uginuo, priča nam Daniela.

psi umiru petface

Kod pasa je prvi otišao šef komunalne službe, koji – kako kaže – inače jako voli pse i hrani ih. Nakon zatečenog stanja, odmah mu je bilo jasno da mu je potrebna pomoć u zbrinjavanju ovih pasa! Tada je pozvao Danielu.

Pročitajte još:
NOVI BEOGRAD: Dve Beograđanke spasile šest pasa, vezanih lancima, okruženih izmetom!

psi umiru petface

– Kako nam je ispričao u Komunalac je ušla žena, bacila ključeve od kuće i rekla „rešite se pasa“. Saznajemo da je to kuća njene ćerke koja je trenutno u bolnici a da je u kući ostalo nekoliko pasa koje niko ne hrani već sedam, osam dana i da ona želi da ih se reši, priča nam Daniela.

psi umiru petface

Oči izmučenih pasa, Daniela i njeni prijatelji koji su otišli na lice mesta, kaže – pamtiće do kraja života! Kao i pretužan lavež preplašenih životinja!

Pročitajte još:
KNJAŽEVAC: Tijana spasila psa koga su vezanog za zaprežna kola vukli po gradu!

psi umiru petface

Od nedelje oni redovno hrane i obilaze pse, ali obzirom da oni nisu iz Iriga, do ove kuće odlaze auto stopom! Ljudi sa strane pomažu u vidu hrane, a neophodni su im sredstva protiv parazita,..Ipak, možda i najhitnije je da pse izmeste odatle!

– Najgore od svega je, što se šesti dan pojavljuje majka vlasnice koja nam je inače i dala ključ i molila da brinemo o psima, zahtevajući da momentalno napustimo kuću a da će ona da se „reši“ pasa. Kaže, zašto čistite samo pse, a kuću ko će? Urlala je na nas, zvala policiju, ali smo uspeli da smirimo situaciju. Obećala nam je da ćemo moći da se brinemo o psima bez nekih „intervencija“, priča Daniela.

psi umiru petface

Zbog svega ovoga, Daneila apeluje na sve da im pomognu da pse izmeste odatle!

– Ovi psi umiru, molimo sve za pomoć. Ukoliko im ne nađemo smeštaj, svi će verovatno završiti u šinteraju a tamo im spasa nema u ovakvom stanju. Pse ne možemo ostaviti ovde. Podnećemo prijave za zlostavljanje, mučenje i ubijanje životinja a i pokušati da izdejstvujemo sudsku zabranu držanja životinja, dodala je Daniela za kraj ragovora!

Priključujemo se apelu i molimo sve da pomognu. Ukoliko možete privremeno da zbrinete bilo kog od ovih sedam pasa, kontaktirajte ovu divnu devojku na broj telefona: 0611585484.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.