Naslovna VESTI PSI Baka Vera mora da se oprosti od svog najboljeg prijatelja Raše, pa...

Baka Vera mora da se oprosti od svog najboljeg prijatelja Raše, pa vas moli za pomoć!

0
Baka i pas su najbolji prijatelji petface

Baka i pas su najbolji prijatelji već dva ipo meseca. Ime mu je Raša, ali ga ona zove Šmele ili Šmeksi, kroz smeh nam priču o ovom dvojcu započinje Dina Stefanović, Verina unuka.

Priča nas vraća tri meseca unazad, kada je Raša imao oko dva meseca. Tako mali, već je iskusio zle čini života. Automobil mu je prešao preko zadnjih nogu, a Rašino cviljenje je nešto najtužnije što je Dina čula u životu.

– Raša ima oko 4, 5 meseci. Kada sam ga pronašla, nalazio se na centru Nove Pazove, na parkingu gde ga je pregazio crveni automobil. Bilo je tu desetak ljudi i svi su vikali čoveku da zakoči, Raša je cvileo… To je bio najstrašniji zvuk koji sam ikada čula. Od tada je on kod moje bake Vere na selu, gde se sve vreme oporavljao, priča nam Dina.

Kako je bio mnogo mali i iznemogao, nije dolazilo u obzir da se radi neka intervencija. Tako je Raša SAM malo po malo ustajao i sada ima lep i graciozan hod.

Baka i pas su najbolji prijatelji petface

– Šalu na stranu, dobro su mu nogice. Zadnje su malo niže u odnosu na prednje. Ne razumem se u rasne pse, jer ceo svoj život spašavam i udomljavam mešance sa ulice. Ali, rekli su mi da nemački ovčari imaju kraće zadnje nogice. Nije ni bitno, bitno je da je živ i da se oporavlja, kaže Dina.

Dina pretpostavlja da je Raša rasan pas, nemački ovčar, pa sa tim u vezi Raša traži prave prijatelje, a ne neke koji bi rasne pse na poklon!

– Tako dođosmo do onog najbitnijeg. Raša traži dom. Moja baka Vera još nekih 20ak dana može da ga čuva. Baka živi na Novom Beogradu, ali do septembra je u selu Džep i tamo čuva Rašu. Ona ne može da ga zadrži, jer je stara i ne može sama da ga šeta kada Raša poraste u velikog i lepog nemačkog ovčara. Ja, sa druge strane živim u Batajnici i uz svoja četiri psa, posao i fakultet ne bih mogla da mu se posvetim kako treba. Tu prevashodno mislim na svakodnevne šetnje, priča nam Dina.

Iako tužne što će se rastati i Dina ali i baka Vera znaju da je to najbolje za Rašu. A to je i nabitnije.

– Iskreno sam tužna što moram da ga dam, te u to ime molim budućeg Rašinog najboljeg prijatelja da mi dozvoli ponekad da ga posetim. On je izuzetan pas. Dobio je petovalentnu vakcinu – između ostalog i protiv štenećaka i očišćen je od parazita, dodala je Dina.

Baka i pas su najbolji prijatelji petface

Na naše pitanje kakvog je karaktera Raša, Dina kroz smeh objašnjava:

– Izuzetan je pas! Svako jutro ide na reku da se kupa i uživa u tome. Glođe sve i svakoga. Ne zamerite mu što možda ne zna kako se zove, baka ga od milošte zove Šmele i Šmeksi, pa je malo zbunjen. Šalu na stranu, njemu treba porodica, ljubav, NIKAKO ne dolazi u obzir vezivanje na lancu, u boksu,… On mora biti član porodice. Navikao je da je stalno sa bakom. Baka i pas su najbolji prijatelji – ona u 4h ujutru ustaje da ga nahrani, kako bi stigli do Morave da se okupaju pre vrućine. Neverovatni su, za kraj našeg razgovora dodala je Dina.

Osim predivnih okica koje vidimo na fotografijama, sve je ostalo rečeno.

Ukoliko želite Rašu, ili znate nekoga ko bi ga želeo, pišite nama u inbox ili direktno na profil Dine Stefanović.

HAJDE DA POMOGNEMO BAKI DA SE MIRNOG SRCA OPROSTI OD SVOG NAJBOLJEG PRIJATELJA! PODELITE PRIČU!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRAJ: Na ovu plažu ne možete ući BEZ svog kućnog ljubimca!
Sledeći tekstNERASKIDIVO PRIJATELJSTVO: beba i pas koji su rođeni istog dana

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime