Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET BIOSPOTIX: 10 potpuno nepoznatih činjenica o buvama i krpeljima!

BIOSPOTIX: 10 potpuno nepoznatih činjenica o buvama i krpeljima!

1
buve petface

Svi znamo koliko štete mogu izazvati buve i krpelji kada je u pitanju zdravlje naših kućnih ljubimaca. Iako smo se ovom temom dosta bavili, postoje manje poznate činjenice i zanimljivosti o ovim parazitima koje samo još jednom potrvrđuju da se njima svaki vlasnik mora baviti ozbiljno.

buve petface

Predstavljamo vam pet manje poznatih činjenica o buvama:

  1. Ženka buve može položiti i do 20 jaja dnevno. Polovina položenih jaja biće ženskog roda, što dovodi do računice da će u roku od otprilike 60 dana, broj buva dostići neverovatnih 20.000 novih jedinki.
  2. Prosečna buva bi svojim sposobnostima mogla da postidi svakog Olimpijca. Naime, one mogu skočiti i 110 puta više od svoje visine. Skok ovog parazita jednak je skoku čoveka preko zgrade od 30 spratova.
  3. Kada buva skače ona ima 20 puta veće ubrzanje od spejs šatla.
  4. Buve se na planeti Zemlji nalaze preko 165 miliona godina. To potvrđuju pronađeni fosili ovih parazita, koji svedoče o tome da su buve hodale zemljom u doba Mezozoika. Tada su naravno bile neuporedivo veće od svojih današnjih potomaka.
  5. Niske zimske temperature ne ubijaju buve. Mnoge larve buva uspevaju da prežive ledene talase dok su umotane u svojim čaurama.

Pročitajte još: BIOSPOTIX ne samo da pomaže u borbi protiv buva, već i razbija zablude o njima!

Što se tiče krpelja, ovo je pet manje poznatih činjenica o njima:

  1. Iako na prvi mah može zvučati čudno, krpelji su bliži paukovima i škorpijama nego insektima.
  2. Krpelji ne lete, ne skaču i ne padaju sa drveća, već do svojih žrtva dolaze puzeći.
  3. Karakteristika mnogih vrsta krpelja je da je njihova pljuvačka poput cementa. Naime, oni na taj način uspevaju da se učvrste na koži domaćina, zbog čega se teško uklanjaju.
  4. Na svetu postoji preko 850 vrsta krpelja.
  5. Ujed krpelja Lone Star može izazvati retku alergiju kod ljudi. Ova alergija može pogoditi i pse, kod kojih se ona manifestuje u vidu svraba, lezija po koži, gubitka dlake.

Pročitajte još: Vi volite svog ljubimca, ali ko ih to mrzi?

buve petface

Sada kada ove „neprijatelje” vaših ljubimaca poznajete još bolje, neće vam biti teško da krenete u borbu do istrebljenja. Ono što vas stavlja u povlašćenu poziciju jeste što u svom arsenalu imate potpuno prirodno oružje – celu liniju Biospotix preparata. Dakle, u pitanju su proizvodi koji su potpuno neškodljivi za vaše ljubimce, a koji će istovremeno odbiti napade buva i krpelja. Bilo da se odlučite za ampule, spot on preparate ili ogrlice, vaš pas ili mačka biće zaštićeni, a vi ćete biti bezbrižni znajući da ste izvojevali pobedu protiv ovih dosadnih i opasnih parazita.

Prethodni tekstPROKUPLJE: Biljana prodaje cveće, a od novca koji zaradi, brine o napuštenim psima!
Sledeći tekstTUŽNE VESTI: Uginula ženka labradora, koju je vlasnik zanemario!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime