Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET BIOSPOTIX ne samo da pomaže u borbi protiv buva, već i razbija...

BIOSPOTIX ne samo da pomaže u borbi protiv buva, već i razbija zablude o njima!

0

zabluda: Koliko god da smo pisali o buvama, kada su ovi paraziti u pitanju uvek postoji nešto novo da se doda. Kao što znate, radi se o malim beskrilnim insektima iz reda Siphonaptera koje se hrane krvlju sisara i ptica. Borbi protiv ovih parazita treba pristupiti ozbiljno, jer oni mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

O ovim parazitima, koji napadaju i ljude i životinje postoje i neke zablude koje mogu značajno doprineti tome da se ljudi na pogrešan način bave njima.

Pročitajte još:
Napad na nedužne mačiće – ono što treba da znate!

Jedna od najvećih zabluda odnosi se na uvreženo mišljenje da pas nema buve ukoliko se ne češe. Naša preporuka je da redovno pregledate dlaku vašeg ljubimca, kao i da ga redovno četkate. Ono što se podrazumeva i to naročito od kada su na snagu stupile visoke tempreture je preventiva. Ogrlice, ampulice ili spot on preparati – od manje je važnosti šta ćete koristiti, koliko je značajno da predupredite problem.

zabluda petface

Još jedno od pogrešnih mišljenja koja su se odomaćila je da ljubimci ne mogu dobiti buve ukoliko ne izlaze napolje. Takvo mišljenje je 100 % pogrešno. Verovali vi ili ne, buve će doći do vaših ljubimaca čak i kada oni ne izlaze napolje i to PREKO VAS!!! Naime, ovi paraziti u vaš dom ulaze na velika vrata i to na vašoj obući. Kada jednom pređu vaš prag, a da vi to ni ne znate kreće razmnožavanje.

Vlasnici neretko misle da kada jednom uklone buve sa svojuh ljubimaca, da se tu priča sa njima završava. To je velika zabluda. Bilo bi divno kada bi to zaista tako bilo, ali nažalost istina je mnooogo drugačija.  Morate znati da samo 5% populacije buva nastanjuje vašeg ljubimca. Ostatak se nalazi svuda po vašem domaćinstvu u različitim razvojnim oblicima, čekajući da stasa dovoljno da može da krene u pohod na krzno i kožu vaših voljenih ljubimaca.

Često se pogrešno misli da buva nema tokom zime. Ova zabluda je takođe 100 % pogrešna. Naime, tačno je da buvama pogoduju visoke temperature i da su one tada aktivnije. Ono što je takođe tačno je da će se buve u nekom od njihovih razvojnih oblika pronaći skrovito i toplo mesto, u kome će sačekati da temperature porastu.

Pročitajte još:
POTPUNO PRIRODNO: borba protiv buva sada je mnogo lakša

Redovna i besprekorna higijena domaćinstva i redovno tretiranje ljubimca sredstvima koja odbijaju ili ubijaju buve su osnovna i efikasna sredstva prevencije. Ipak, to ne znači da ukoliko je vaš dom besprekorno čist, da se buve u njemu ne mogu nastaniti. Znajte da je dovoljna jedna jedinka koja će izazvati čitavu invaziju buva.

zabluda petface

Sada kada “poznajete neprijatelja” mnogo ćete lakše sanirati problem. I kada se buve pojave dočekajte ih spremni. BIOSPOTIX vam nudi pomoć. Ovi preparati su potpuno prirodni, tako da možete odahnuti ukoliko u svom domu imate decu. Na raspolaganju su vam ampule, sprejevi i ogrlice, a cela linija je Cela linija prozvoda bazira se Geraniol eteričnim uljima. Sistem zaštite funkcioniše tako  što se blokira respiratorni sistem parazita.

Prethodni tekstNESTVARNO: Ovaj par se venčao u skloništu sa 1.100 napuštenih mačaka! (VIDEO)
Sledeći tekstDa li ste spremni da se zaljubite u mačku koja igra balet?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime