Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET NATURAL TRAINER: Prelazak štenaca na čvrstu hranu

NATURAL TRAINER: Prelazak štenaca na čvrstu hranu

0
čvrstu petface

Vaša kuja se oštenila, izmerili ste štenad i obeležili ih kako biste pratili rast svakog od njih. Međutim, tu vašem delu posla nije kraj, već sam početak. Moraćete da vodite računa kako o majci, tako i o štencima.

čvrstu petfaceU prva dva do tri dana nakon štenjenja, apetit novopečene mame će se povećati čak do četiri puta, zbog čega će morati da ima stalno dostupnu kvalitetnu hranu i čistu vodu kako bi održala težinu i zdravlje. Takođe, potrebno je da joj dajete i tablete sa vitaminima i mineralima.

Pročitajte još: TRAINER: Hrana obogaćena antioksidantima za dug život!

Sa druge strane, štenci moraju da sisaju na svaka dva do tri sata. Ako jedu sve dok im se stomačići ne zaokrugle i dok ne zaspu, to znači da su jeli dovoljno. Moguće je da će štene izgubiti na težini u prva 24 sata po rođenju, ali nakon toga bi trebalo da im težina konstantno raste, tako da budu duplo teži u prvih sedam do 10 dana.

čvrstu petfaceAli kada bi trebalo da uključite čvrstu hranu u ishranu kučića? Najbolje bi bilo da počnete sa neke tri nedelje, jer će tada već sami štenci početi da imitiraju majku i pokušavaju da jedu i piju kao i ona. Počnite sa kašama napravljenim od zamena za mleko i suve hrane. Hranite mladunce ovom hranom tri do četiri puta dnevno za početak. Svake nedelje, do njihove sedme nedelje života bi trebalo da povećavate količinu čvrste hrane, a smanjujete zamenu za mleko.

Pročitajte još: PERSONAL TRAINER: Sve o ishrani štenaca na jednom mestu!

Dakle, do sedme nedelje života, štenci će se potpuno odvići od mleka, ješće čvrstu hranu i piće vodu. Kako štenci ne bi bili uskraćeni za sve bitne hranljive sastojke koje inače dobijaju od majke, morate im obezbediti hranu koja im to sve pruža.

Preporučujemo vam Puppy & Junior hranu brenda Natural Trainer. Ova hrana unapređuje razvoj imunog sistema otkom perioda rasta i povećava otpornost protiv bolesti i poboljšava sveukupno zdravlje vašeg ljubimca.

čvrstu petfacePeriod rasta i razvoja je najbitnija faza u životu psa i od njega zavisi opšte zdravlje psa u odraslom dobu. Stoga, obezbedite vašem psu najbolje – Nautral Trainer!

Prethodni tekstINTERNET GORI: Zašto Dragan, koji je udomio Mrvicu, neće da kaže ŠTA JE SA NJOM?
Sledeći tekstUdruženi ljubitelji životinja napravili ptici rugalici cipele od kartona kako bi hodala!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime