Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET NATURAL TRAINER: Prelazak štenaca na čvrstu hranu

NATURAL TRAINER: Prelazak štenaca na čvrstu hranu

0
čvrstu petface

Vaša kuja se oštenila, izmerili ste štenad i obeležili ih kako biste pratili rast svakog od njih. Međutim, tu vašem delu posla nije kraj, već sam početak. Moraćete da vodite računa kako o majci, tako i o štencima.

čvrstu petfaceU prva dva do tri dana nakon štenjenja, apetit novopečene mame će se povećati čak do četiri puta, zbog čega će morati da ima stalno dostupnu kvalitetnu hranu i čistu vodu kako bi održala težinu i zdravlje. Takođe, potrebno je da joj dajete i tablete sa vitaminima i mineralima.

Pročitajte još: TRAINER: Hrana obogaćena antioksidantima za dug život!

Sa druge strane, štenci moraju da sisaju na svaka dva do tri sata. Ako jedu sve dok im se stomačići ne zaokrugle i dok ne zaspu, to znači da su jeli dovoljno. Moguće je da će štene izgubiti na težini u prva 24 sata po rođenju, ali nakon toga bi trebalo da im težina konstantno raste, tako da budu duplo teži u prvih sedam do 10 dana.

čvrstu petfaceAli kada bi trebalo da uključite čvrstu hranu u ishranu kučića? Najbolje bi bilo da počnete sa neke tri nedelje, jer će tada već sami štenci početi da imitiraju majku i pokušavaju da jedu i piju kao i ona. Počnite sa kašama napravljenim od zamena za mleko i suve hrane. Hranite mladunce ovom hranom tri do četiri puta dnevno za početak. Svake nedelje, do njihove sedme nedelje života bi trebalo da povećavate količinu čvrste hrane, a smanjujete zamenu za mleko.

Pročitajte još: PERSONAL TRAINER: Sve o ishrani štenaca na jednom mestu!

Dakle, do sedme nedelje života, štenci će se potpuno odvići od mleka, ješće čvrstu hranu i piće vodu. Kako štenci ne bi bili uskraćeni za sve bitne hranljive sastojke koje inače dobijaju od majke, morate im obezbediti hranu koja im to sve pruža.

Preporučujemo vam Puppy & Junior hranu brenda Natural Trainer. Ova hrana unapređuje razvoj imunog sistema otkom perioda rasta i povećava otpornost protiv bolesti i poboljšava sveukupno zdravlje vašeg ljubimca.

čvrstu petfacePeriod rasta i razvoja je najbitnija faza u životu psa i od njega zavisi opšte zdravlje psa u odraslom dobu. Stoga, obezbedite vašem psu najbolje – Nautral Trainer!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.