Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET 10 rasa mačaka sklonih gojaznosti

10 rasa mačaka sklonih gojaznosti

0
gojaznosti petface

Kao što mnogi od nas znaju, a i kao što je medicina potvrdila, neki od nas su skloniji nenamernom dobijanju u težini od drugih. Ono što važi za ljude, u ovom slučaju važi i za životinje. Verujemo da je informisani vlasnik ljubimca zdraviji vlasnik ljubimca, tako da vam predstavljamo listu mačaka koje najlakše mogu patiti od gojaznosti.

gojaznosti petfaceSfinks

Na prvi pogled, teško je poverovati da ova mačka može postati gojazna, jer je sfinks praktično mršavica mačjeg sveta. Ali čak i ekstremno mršavi modeli – i mačke – mogu se ugojiti ukoliko se ne vodi računa o ishrani. S obzirom na to da one nemaju krzno koje bi ih prekrilo, prvo što će biti vidljivo kod ovih maca, ako se ugoje, jeste stomačić.

Birmanska mačka

Ova dugačka i visoka mačka je sama po sebi velika i veoma je teško reći joj ne kada vas gleda svojim plavim divnim očima. Međutim, morate joj reći ne, jer se može ugojiti očas posla, uzimajući u obzir da je vrlo lenja rasa mačke.

Pročitajte još: Uz Personal Trainer rešite problem gojaznosti vašeg ljubimca!

Ragamafin

Poznata po tome što je jedna od najmirnijih i najtolerantnijih rasa, naročito sa decom i drugim ljubimcima, što može dovesti do toga da se dosta izležavaju, a zatim i ubuce. Posebna briga mora biti posvećena njihovoj ishrani i samo zdrave poslastice sa malo kalorija su dozvoljene za njih.

gojaznosti petfaceEgzotična kratkodlaka mačka

Kao što ste verovatno primetili do sada, teže mačke su i sklonije gojaznosti. Egzotična kratkodlaka mačka je još jedan primer velike mačke sa oko sedam kilograma, uglavnom mišića. Zdrava ishrana je najbolji način za održanje težine ovog mališana pod kontrolom, zajedno sa igranjem.

Američka kratkodlaka mačka

Nepažnja prilikom hranjenja ove mačke može dovesti do veće težine ove mačke, ali s obzirom na to da voli da se igra, mehanički miš ili igra laserom su sasvim dovoljni kako bi ova maca ostala fit.

Pročitajte još: Kako da stavite mačku na dijetu?

Britanska kratkodlaka mačka

Kao što osmeh ove mace govori, lako ju je zabaviti, tako da je potrebno da se igrate sa njom, kako joj ne biste dozvolili da pređe težinu koja joj odgovara.

Persijska mačka

Jedna od najpopularnijih rasa mačaka, a u isto vreme i najrazmaženija, persijska mačka često izvoljeva i vlasnici neretko ne mogu da joj odole te joj daju brojne poslastice. Nemojte padati u takvu zamku, već joj dajte zdrave poslastice i igrajte se redovno sa njom.

gojaznosti petfaceOdličan izbor hrane za sve odrasle mačke koje imaju tendenciju ka prekomernoj težini jeste Light Sterility hrana brenda Personal Trainer čiji sastojci pomažu svakoj maci da održi svoju težinu na zadovoljavajućem nivou.

Prethodni tekstMALA VETERINARKA: Devojčica sanira povredu šape svom prijatelju – biglu Čarliju! (VIDEO)
Sledeći tekstDvogodišnja Rajli završila u azilu, a sada OSMEHOM traži vlasnika!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime