Naslovna VESTI PSI HILJADU KRPELJA NA PSU: da li će preživeti? (VIDEO)

HILJADU KRPELJA NA PSU: da li će preživeti? (VIDEO)

0
hiljadu krpelja

Gladna, žedna, ućebana i u nesnosnim bolovima od krpelja koji su joj prekrili većinu tela, pas koji je dobio ime Lepa lutala je ulicama Subotice. Ono što je strašno, niko joj nije prilazio i pokušavao da joj pomogne. Ovolika količina krpelja može da znači samo jedno – ugrožen život, što od potencijalne anemije, što od zaraze babezijom koju krpelji i prenose.

Udruženju Subotičke njuškice stigao je poziv žene koja je Lepu videla na ulici sa molbom da joj se pomogne. Volonteri udruženja su odmah otišli na lice mesta i preuzeli Lepu. Naravno, prvo gde su se uputili bila je veterinarska ambulanta gde su ovom nesrećnom psu, veterinari vadili krpelje nekoliko sati. Najkritičnije je bilo u predelu glave, gde su krpelji bili toliki, da lako može da se zaključi da se na njenoj glavi nalaze već neko vreme.

hiljadu krpelja

Pored vađenja krpelja, urađene su i analize krvi i testovi na babeziju i srčanog crva. Nažalost, malokrvna je, a pored toga konstatovano je da ima i babeziju i srčanog crva. Ipak, ima nade da se ova lepa njuškica izvuče i nastavi svoj život, ovog puta daleko od ulice i uz nekoga ko će je neizmerno voleti. Kada bude boljeg opšteg stanja i posle terapije za babeziju i srčanog crva, Lepa će biti vakcinisana, sterilisana i spremna za novi dom.

PRETUŽNO: Pas spasilac tuguje na grobu svog druga iz azila

KOTEŽ, IPAK SREĆAN KRAJ: Ova dva psa ostavljena su na hladnoći u kutiji

S obzirom da ovakva lečenja traju dugo, Subotičkim njuškicama je potrebna pomoć za lečenje. Ukoliko želite možete im pomoći uplatom na tekući račun 285-2235090000016-91 ili na pay pal subotickenjuskice@gmail.com. Nadamo se i verujemo da će Lepa jednog dana da zaista bude lepa, voljena i van opasnosti u kojoj se trenutno nalazi.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI ŽIVOT: Ova dva psa spasena su sigurne smrti
Sledeći tekstSTRAVIČNO: POLICIJA PRONAŠLA MRTVE PSE I MAČKE U ZAMRZIVAČU!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime