Naslovna VESTI JEZIVO: Vlasnica spavala sa zmijom, dok nije shvatila da njen ljubimac želi...

JEZIVO: Vlasnica spavala sa zmijom, dok nije shvatila da njen ljubimac želi da je pojede!

0
jezivo petface

Nemamo dovoljno vremena za svoje kućne ljubimce. Kad god nađemo slobodan trnutak želimo pažnju da usmerimo na njega. Mazimo ga, gnjavkamo, četkamo i šetkamo, a neretko i spavamo zajedno sa njim. Spavanje u istom krevetu sa svojim kućnim ljubimcem nije toliki problem ako su u pitanju mačke ili psi. Ali šta se desi kada zaspite sa, recimo, pitonom.

Piton: Da li je piton najveći udav na svetu?

Jedna vlasnica pitona spavala je sa svojim ljubimcem u krevetu sve dok piton nije počeo čudno da se ponaša. Spavala sa njim po celu noć i dopustila mu je da prelazi preko celog njenog tela. Kada je primetila da njena zmija odbija hranu, uplašila se za njeno zdravlje i otišla je kod veterinara.

Nakon pregleda veterinar je devojci saopštio zastrašujuću vest – njen piton je namerio da pojede nešto veliko – nju samu.

jezivo petface

Zmija koja moze da pojede veliki obrok

Afrički i tigrasti burmanski pitoni rastu i do 7,5 metara dok ostali uglavnom narastu do 2 metra. Zmije imaju fleksibilne ligamente na samoj vilici pa tako mogu da pojedu ogroman plen. One ne žvaću svoju hranu, već je samo gutaju.

Zmija: Da li je zmija dobar izbor za kućnog ljubimca?

Pitoni se u početku hrane sitnijim plenom i životinjicama, ali kada porastu otvori im se apetit, pa mogu da pojedu neku svinju ili slično. Ponekad se precene, tako da je poznat slučaj da je jedna zmija pukla prilikom gutanja aligatora, te su ih istraživači pronašli.jezivo petface

 

Prošle godine objavljena je vest na BBC da je indonežanska policija pronašla pitona koji pojeo odraslog muškarca, a telo je pronađeno tako što je rasečena utroba životinje. Smatra se da je zmija pojela mladića na porodičnoj plantaži palmi na ostrvu Sulavesi.

Radi se o mrežastom pitonu veličine od 7 metara, a takve zmije mogu da budu izuzetno snažne. Plen napadaju tako što ga obmotaju i stežu ga do prestanka rada srčanog mišića.

Može da se desi da neka kost pukne u telu žrtve, ali zmije ne lome kosti kao se misli, več guše svoj plen.

Ovo je prva dokazana vest da je žrtva zmije bio čovek, ali da se devojka sa početka priče nije obratila veterinaru u vezi svog pitona možda bi se i ona našla na portalima širom sveta.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČUVENI HRVATSKI KANTAUTOR PRESREĆAN: Pronašao sam Kikija posle 15 dana potrage!
Sledeći tekstKOLIKO KOŠTA PAS: Šta nam je potrebno da imamo SREĆNOG i ZDRAVOG psa?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime