Naslovna VESTI PSI NOVI ZAKON: Svako ko ostavi psa na zimi i niskim temperaturama biće...

NOVI ZAKON: Svako ko ostavi psa na zimi i niskim temperaturama biće KAŽNJEN!

2
grad petface

Svako ko ostavi psa ili neku drugu životinju, na zimi, hladnoći i niskim temperaturama biće KAŽNJEN! Ovo je, nažalost, novi Zkon donet samo u Pensilvaniji. Kažemo „nažalost“ jer smo mišljenja da je preko potreban SVIM DRŽAVAMA SVETA!

Naime, azili širom Pensilvanije su juče upozorili sve vlasnike kućnih ljubimaca o novom Zakonu, obzirom da su temperature sve niže.

OVO MOŽE SVAKO: Evo kako da pomognemo napuštenim životinjama u ovim ledenim danima!

KAŽNJEN petface

Iz Prihvatilišta za životinje „Cumberland Valley“ kažu da se vlasnici sada mogu susresti sa velikim problemima i kaznama, ukoliko svog ljubimca ostave naoplju na niskim temperaturama, bez adekvatnog skloništa i to duže od 30 minuta!

-Kućica za psa mora biti suva, podignuta od zemlje i dobro izolovana. Ukoliko je drugačije, kiša vetar i led će je pretvoriti u hladnjaču, a to je užasno. Molimo sve da u ledenim danima uvedu ljubimce u svoje kuće, rekla je Dženifer Vanderau, direktor za komunikacije Prihvatilišta „Cumberland Valley“.

MOŽEMO ZAJEDNO: Šta kada u snegu pronađemo sklupčanu napuštenu životinju?

Tamošnji veterinari su potvrdili da su imali slučajeve promrzlih živtonja, krvavih šapa, hipotermične. Sada će se konačno to promeniti donošenjem ovog Zakona.

KAŽNJEN petface

Kazne za kršenje Zakona kreću se od 50 do750 američkih dolara i do 90 dana zatvora. Takođe, vlasnici pasa mogu dobiti novčanu kaznu od 15.000 dolara i sedam godina zatvora zbog krivičnog dela trećeg stepena. Kazna zavisi od stanja psa.

Nadamo se da će se i u Srbiji sprovoditi slični bar zakoni, a za početak ćemo biti zadovoljni i sprovođenjem Zakona o zaštiti životinja, kažnjavanju nasilnika, zlostavljača,..

PODRŽAVAMO Pensilvaniju, a vi?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

2 KOMENTARA

  1. Prvo i osnovno treba doneti zakon da je STERILIZACIJA POD MORANJE,ZNACI NESTO STO JE OBAVEZNO,a dalje redom .

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.