Naslovna VESTI PSI Neki od razloga zbog kojih pas LAJE?

Neki od razloga zbog kojih pas LAJE?

0
laje petface

Lavež je jedan od načina na koji psi govore. Šta tačno znači pseći jezik, pitaju se mnogi vlsnici. Vlasnici bi želeli znati šta im poručuju njihovi četvoronožni prijatelji i na osnovu toga žele da im ugode. Postoje mnogi razlozi zbog kojih psi laju, a mi predstavljamo neke od njih.

Neko uzurpira njegov prostor

Psi vole svoj prostor i ljubomorno čuvaju svoju teritoriju od upada nepoznatih lica. Neretko pas baš lavežom javi svom vlasniku kada se neko nepoznat mota oko dvorišta ili unutar njega. Pas svojim lavežom želi da kaže onome ko je došao nepozvan kod njega da ode sa njegovog poseda. Tako se on buni protiv njegovog prisustva.

KRALJEVO: Komšije prijavile Aleksandrinog psa DA LAJE, a on nije u stanu POLA GODINE!

Laju kada se uplaše

Pas može da svojim lavežom pokaže svoj strah ili osećaj neprijatnosti. Pas u takvom slučaju ubrzano laje i može se pomeriti nekoliko koraka unapred.

laje petface

Ako se pas oseti zapostavljeno

Ako se ne igrate sa svojim psom ili mu ograničite kretanje unutar malog i zatvorenog prostora, ako ga ne šetate, pas može da se oseti zapostavljeno i da zbog toga laje. Psi vole da njihov vlasnik vodi računa o njima. Oni ne traže mnogo pažnje, ali jedan deo dana svakako, ako želimo da imamo psa, bi trebalo da izdvojimo na njega.

Sećate se Mede, kog je sud OSUDIO jer laje? DANAS JE MEDO SLOBODAN!

Oseća bol

Kada pas laje, to može da znači da vam želi ukazati na neke tegobe koje ima. Pas uz lajanje, kada ga nešto boli ume i da cvili, tako da ako se takvo ponašanje ponavlja dobro bi bilo odvesti ga veterinaru.

Raspoložen je za igru

Kada su psi razdragani i raspoloženi za igru mogu da vas pozovu tako što će lajati. Lavež može da predstavlja poziv na igru i zabavu.

laje petface

Srećan je

Psi svoju radost iskazuju skakanjem, trčanjem, ali i lavežom. Pokazaće da je srećan i da želi tu sreću da podeli sa vama. Vi ste mu oslonac i činite ga srećnim.

Psu nije potrebno mnogo za sreću. Uz veoma malo pažnje on će biti veoma zadovoljan i srećan. Učinite nešto lepo za vašge ljubimca, kad zalaje obratite pažnju, želi nešto da vam kaže.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstGaleb hteo da mu otme čizburger, on ga UDARIO NOGOM i dobio kaznu!
Sledeći tekstNastavk priče o trovanju: Prijava protiv nepoznatih TROVAČA pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime