Naslovna VESTI PSI Ono kad pas sam sebe liže!

Ono kad pas sam sebe liže!

0
liže petface

Nedavno smo vam pisali o fenomenu zvanom “Moj pas jede sve i svašta” 😉

Da li i vaš ljubimac voli da “degustira” papuče?

Međutim, i on ponekad uspe da vas izenadi i počne sa grickanjem SVOJIH ŠAPICA! Za mnoge vlasnike ovo predstavlja pravu zagonetku, naročito kada ih osim grickanja ljubimac i neprestano liže.

liže petface

Pregledali ste mu šapice i ne vidite nikakve žuljeve ili posekotine koje bi mogle da objasne ovo ponašanje, ali vaš ljubimac nastavlja sa tim ponašanjem i pitate se o čemu se onda radi. Možda ćete se iznenaditi, ali odgovor bi mogao da bude – alergija. Bilo da su uzročnici buve, hrana ili prirodni faktori kao što je recimo polen, pseća alergija može se manifestovati i na šapama.

Pročitajte još:
Čemu nas sve mogu naučiti naši kućni ljubimci?!

liže petfaceNajbolje je da u slučaju ove pojave svog psa odvedete kod izabranog veterinara koji će vam preporučiti pregled kod dermatologa, a on pak, može vašeg psa testirati na alergene i preporučiti odgovarajuću terapiju. U zavisnosti od rezultata, lečenje može da podrazumeva promenu hrane, korišćenje određenih medikamenata ili pak kupanje određenim preparatima za ovu svrhu.

U svakom slučaju, dobra vest je da je i ovaj problem rešiv, na vama je da ga na vreme uočite! 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBuldog: ljubimac koji hrče i osvaja svet!
Sledeći tekstU naletu poplava, vlasnici su ga ostavili psa vezanog za njegovu kućicu. On je spašen par minuta pred davljenje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime