Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Mali trikovi: Kako naučiti macu da koristi SVOJ toalet?

Mali trikovi: Kako naučiti macu da koristi SVOJ toalet?

1
macka i toalet petface

Odavno je već poznato da su mačke životinje koje veoma vode računa o higijeni. O tome svedoči i podatak da već nakon treće nedelje života, uz pomoć mame, mačići počinju da tragaju za mestom na kojem će obavljati nuždu. Ovo je ujedno idealno vreme za početak „obuke“ o upotrebi određenog posipa na određenom mestu u vašem domu.
Mačići intuitivno za mesto obavljanja nužde odabiru površinu “po kojoj se može kopati” i na to se mesto vraćaju svakog puta kada moraju obaviti fiziološke potrebe. Poželjno je da posuda sa posipom stoji na nekom skrivenijem mestu u kući, kako bi mačke imale svoju privatnost. I one kao i mi zaziru od radoznalih pogleda prilikom vršenja ove radnje, i to je sasvim normalno.
Sa druge strane, u početku mogu da se dese i one sutacije kada vaša ljubimica neće uspeti da se snađe i na vreme stigne do svog toaleta. Iz tog razloga, poželjno je da u prvih nekoliko nedelja obratite pažnju na njeno ponašanje.
posip za macke peface
Kada primetite da se priprema za nuždu, slobodno je odnesite do mesta na kom se posip nalazi. Vređanje i grubo ponašanje nakon što maca uneredi neki drugi deo vašeg doma neće dovesti ni do kakve pozitivne rekacije, stoga ovo i ne pokušavajte.
Uostalom, krenite od sebe. Kada su vama roditelji nešto objasnili tako što su vikali na vas? Dakle, lepo ponašanje i lepa reč. Toplina u glasu prija svima, pa i vašim macama. Budite strpljivi i nežni, i vaša maca postaće redovni korisnik posipa u vašem domu.

Prethodni tekstOVO je mesto gde pobeđuje ljubav prema ljubimcima!
Sledeći tekstBeni je spasio svoju porodicu od požara, a oni su ga u 10. godini ostavili u azilu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime