Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET FOOLEE objašnjava kako da uklonite ućebanu dlaku svoje mace

FOOLEE objašnjava kako da uklonite ućebanu dlaku svoje mace

0
mace petface

Ukoliko imate mace, onda sigurno znate kakav problem se može stvoriti ako se ne četkaju redovno. Problem može biti još veći ako mace su stare i bolesne, pa imaju problema da dosegnu sve delove tela kako bi se očistile same što, priznaćete, vole najviše.

mace petfaceČak i kada su mačke stalno u zatvorenom prostoru, dlaka se može ućebati od nagomilane prašine i neuklanjane dlake. Ućebani delovi se najčešće mogu ukloniti običnim četkanjem, ali teži oblici mogu zahtevati više posla. Ućebani delovi su zapravo dlaka koja se vremenom umrsila i stvorila čvorove i mogu stvoriti neprijatan bol mačkama. Isto tako izazivaju i iritaciju kože i infekcije.

Pročitajte još: FURMINATOR FOOLEE: Uklanjanje mrtve dlake nikada lakše!

Neka dlaka bude suva

Dodavanje vode na krzno mačke može samo pogoršati stvari i učiniti da ućebani deo postane još čvršći nego što jeste. Grumeri preporučuju sprejeve za odmršivanje dlake, ali većina ućebanih delova dlake se može ukloniti i bez ovoga.

mace petfaceIščešljajte ućebani deo

Regularno četkanje se preporučuje za zdravlje dlake mačke i većina čvorova se može ukloniti tako. U slučaju da primetite da su neki čvorovi jači ili gušći, možete koristiti četku sa širim zupcima. Kada dođete do zapetljanog dela, prstima držite dlaku najbližu koži, kako ne biste povredili svoju mezimicu naglim trzanjem.

Pročitajte još: FOOLEE FURMINATOR: Specijalna četka za krzno ljubimaca smanjuje količinu dlaka u vašem stanu!

Isecite čvor

Ako ni četkanje ne pomaže, onda isecite makazicama deo koji je ućeban, ali obratite pažnju na to da čvor nije suviše blizu kože, kako slučajno ne biste povredili macu. Kada oktlonite sve ućebane delove, čestitajte sebi, ali znajte da niste završili jer bi trebalo da proverite i to da li mačka ima bilo kakve iritacije ili infekcije, a zatim je potrebno i da se obratite veterinaru za dalje lečenje.

mace petfaceUkoliko tražite odgovarajuću četku za svoju mezimicu, ne tražite dalje, jer tu je Furminator FoOlee. Ova četka je namenjena mačkama i psima do 25 kilograma. Veoma je jednostavan i efikasan za upotrebu i uklanja otpalu dlaku i poddlaku.

Furminator FoOlee smanjuje i linjanje zbog čega ne morate brinuti o tome da će do ućebane dlake uopšte i doći! 😉  

Prethodni tekstBIG u Novom Sadu postao „pet friendly“, građani POSLALI NAJGORE UVREDE!
Sledeći tekstMAČIĆI NA POKLON: Marija ih je pronašla, imaju malo više od mesec dana i HITNO traže dom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime