Naslovna VESTI PSI Kako da OKUPATE PSA bez po muke

Kako da OKUPATE PSA bez po muke

0
muke petface

Sigurno ste nebrojeno puta gledali filmovi u kojima vlasnici bez ikakve muke kupaju svoje pse i pritom uživaju i igraju se. Međutim, u stvarnom životu to često nije tako.

Psima nimalo ne smeta kada su prljavi i osećaju se, zapravo, to obožavaju i mnogi će se svojski boriti samo da ne moraju da se kupaju. Kako bismo vam ovaj proces olakšali, predstavljamo vam nekoliko načina kako da okupate svoje ljubimce.

muke petfacePozitivno povezivanje

Prva stvar koju bi trebalo da učinite jeste da povežete kupanje sa nečim što vaš pas gleda kao pozitivno. Drugim rečima, ponudite mu poslastice, igračke i pažnju jer će to dosta pomoći u prilagođavanju na kupanje.

Počnite tako što ćete ga navikavati na kadicu u kojoj ćete ga kupati. Tu mu stavite omiljene poslastice i igračke da se igra na suvo. A satim postepeno dodajte i vodu. Ponavljajte sve ove radnje dok se mezimac u potpunosti ne navikne na sve.

Pročitajte još: Kupanje mačaka: Kako da kupanje mačaka postane rutina?

Zaštitite mu uši

Treba da budete veoma pažljivi kako vašem ljubimcu ne bi ušla voda u uši tokom kupanja. Ne samo da im je neprijatno, već ponekada može izazvati i brojne zdravstvene probleme.

Ukoliko vam pas to dozvoli, stavite mu pamučne loptice u uši, ukoliko ne, samo se potrudite da voda ne uđe u njih.

Počnite od malena

Ako imate štene, počnite da ga navikavate na kupanje što ranije. Štene će se lakše navići na ovaj proces od odraslog psa koji već ima ustaljene navike. Ranim navikavanjem ćete izbeći probleme u starijem dobu psa.

Koristite pravi šampon

Jedan od načina da učinite kupanje još neprijatnijim jeste da koirstite šampon koji im izaziva češanje ili im isušuje kožu. Zato nikako ne smete koristiti šampone koje mi koristimo, već šampone specijalno napravljene za vašeg mezimca.

Pročitajte još: Iščekujući kraljevsku posetu, džinovska kornjača Džonatan je dobio prvo kupanje u svojoj 184 godini!

Kupajte psa od vrata na dole

Ne samo da želite da zaštitite uši svog ljubimca, već i oči i usta. To ćete učiniti tako što ćete ljubimca kupati od vrata na dole. A da biste oprali i lice svog ljubimca, koristite vlažnu krpu.

muke petfaceNakon ovoga je potrebno i da osušite svog ljubimca kako treba. To možete učiniti sušenjem uz pomoć fena, na čiji zvuk i toplotu ljubimac treba da se navikne, ali i prostim trljanjem uz pomoć peškira.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKlover izbačena jer je PREVELIKA, a potom je četiri puta izbegla EUTANAZIJU!
Sledeći tekstTUŽNO: RANGER sa malo hrane i vode ostavljen VEZAN za stub

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime