Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET BIOGANCE: Dodir prirode za savršeno krzno vašeg ljubimca!

BIOGANCE: Dodir prirode za savršeno krzno vašeg ljubimca!

1
krzno vašeg ljubimca petface

Koža zajedno sa dlačnim prekrivačem obavlja veliki broj važnih funkcija. Da bi se sve funkcije odvijale neometano, koža mora biti zdrava. Manjak vitamina, prisustvo parazita, razna oboljenja ili hormonski poremećaji mogu dovesti do lošeg kvaliteta kože i krzna vašeg ljubimca. Stoga, kožu i dlaku je neophodno negovati. Pravilna nega pre svega podrazumeva kvalitetnu i balansiranu ishranu, redovno iščetkavanje i kupanje.

Pročitajte još: Nega kože i dlake kod pasa!

Kada je reč o kupanju, valja napomenuti da psi, iako su generalno ljubitelji vode, ne pokazuju velike simpatije prema kupanju. Zato ih na ovu aktivnost treba navikavati od 3-4 meseca kako bi na vreme usvojili ovu naviku. Preporuka veterinara je da se oni ne kupaju prečesto, kako ne bi došlo do gubitka prirodne masnoće kože, koja štiti krzno i daje mu sjaj. Smatra se da je poželjno da se dugodlaki psi kupaju jednom mesečno, a kratkodlaki jednom jednom do dva puta godišnje. Ipak, stručnjaci poručuju da je pse najbolje kupati onda kada za tim postoji realna potreba.

Velika pažnja mora se obratiti i na izbor preparata kojima se psi kupaju. Nikako se u ovu namenu ne smeju koristiti šamponi i preparati koji su namenjeni ljudima. Razlog tome je što je PH kože kod ljudi drugačiji u odnosu na PH kože pasa, pa korišćenjem neadkevatne ljudske kozmetike, kod ljubimaca možete izazvati isušivanje i iritaciju kože.

krzno vašeg ljubimca petface

Na tržištu postoji veliki izbror najrazličitijih preparata. Naša preporuka je francuska kuća Biogance, čija je kozmetika formulisana u saradnji sa prirodom. Tim vrsnih veterinara, tehničara i kozmetičara vredno je radio na tome da proizvodi ne sadrže sastojke poput parabena, fenokietanola, veštačkih boja. To znači da ovi proizvodi neguju krzno vašeg ljubimca, na potpuno prirodan način, trudeći se takvim izborom sastojaka ne štete ni prirodnoj sredini. Takođe, Biogance kao visoko odgovorna kompanije, svoje proizvode ne testira na životinjama.
Što se tiče samih šampona, ova kozmetička kuća mislila je baš na sve. Psi bele, crne, braon boje, sa dugom, kratkom ili oštećenom dlakom, koji imaju buve ili se često kupaju, moći će da izaberu šampon namenjen upravo njima. Kao što smo napomenuli, svi oni su sačinjeni od potpuno prirodnih sastojaka, a svi šamponi imaju jedan cilj – da dlaka vašeg psa bude zdrava, sjajna i jaka. Šamponi su blagi i uravnoteženi, a njihovom upotrebom se krzno vašeg ljubimca se čisti, regeneriše i hrani.

Pročitajte još: Kupanje pasa: Kako da kupanje pasa ne bude bauk?

Sada kada znate da postoji šampon specijalno formulisan za vašeg ljubimca, put do savršenog krzna je mnogo lakši. Pre kupanja vašeg psa, iščetkajte njegovo krzno, a to je naročito bitno ako se radi o dugodlakoj rasi. Kada na taj način otklonite nečistoće, pokvasite krzno, a zatim na mokru dlaku nanesite šampon. Utrljajte dobro šampon, a posebnu pažnju obratite na prljavije delove tela, kao što su šape. Potom dobro isperite penu, čak i više puta ukoliko niste sasvim sigurni da li ste to učinili kako treba. Na taj način ćete izbeći iritacije i svrab. Zatim dobro osušite ljubimca, ručno ili fenom, ako se ne boji. Bitno je da ga na puštate napolje dok ne bude u potpunosti suv.

I šta vam je na kraju preostalo, pitate se?! Ništa, osim da uživate u maženju svilnekastog i sjajnog krzna vašeg mirišljavog ljubimca.

 

Prethodni tekstSVAĐA KOMŠIJA U BEOGRADU: Jedni ne žele lutalice u ulazu, drugi ne shvataju kome oni smetaju!
Sledeći tekstKAO IZ FILMA: Pas Luna spasila Biljanu od požara u kući!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime