Naslovna VESTI PSI Da li ste čuli za ove RASE PASA?

Da li ste čuli za ove RASE PASA?

0
Nove rase pasa

Rase pasa se stalno menjaju, ali poslednjih godina dolazi do novog fenomena u porastu meleza, odnosno pasa koji imaju dva rasna roditelja različitih rasa. Ukršteni psi brzo prestižu tradicionalne rase po popularnosti jer vlasnici pasa traže saputnika za njih. Dakle, koji su melezi najpopularniji kučići u bloku?

Nove rase

Cockapoo

Razigrani Cockapoo je omiljen među vlasnicima pasa. Ukrštanje koker španijela i pudlice, dolaze u tri veličine (u zavisnosti od veličine roditelja pudlice), standardne, minijaturne i igračke. Oni nasleđuju inteligenciju i energiju svojih roditelja, kao i kovrdžavu, svilenkastu dlaku koja može imati hipoalergene kvalitete.

Sproker španijeli

Sproker španijeli su ukrštanje dve najpopularnije rase španijela, špringer španijela i koker španijela. Sproker španijel može izgledati kao novi ukrst, ali zapravo seže u dane kada su Springer i koker španijeli birani iz istog legla na osnovu njihove veličine. Sproker španijeli često nasleđuju visok radni nagon i energiju svojih roditelja i prave fantastične radne i agilne pse.

Pročitajte i ovo: VEEELIKA ZABLUDA: kratkodlaki psi se ne linjaju!

Labradoodle

Labradoodle je ukrštanje labradora i pudlice. Dok će većina odgajivača koristiti standardnu pudlicu koja odgovara veličini labradora, neki mogu koristiti minijaturne ili igračke pudlice, što rezultira manjim psom. Labradoodles kombinuju porodičnu ljubaznost labradora sa inteligencijom i niskim linjanjem dlake pudlice, što rezultira psom koji je savršen za osobe koje pate od blage alergije koji žele porodičnog psa. I ne samo to, već su i odlični psi pomagači i profesionalne organizacije ih rutinski uzgajaju u tu svrhu.

Nove rase

Goldendoodle

 Slično kao i Labradoodle, Goldendoodle je savršen porodični ljubimac za one sa alergijama. Ovog puta, pudlica je ukrštena sa zlatnim retriverom, što je rezultiralo psom koji je razigran, inteligentan pratilac. Oni nasleđuju zlatnu kovrdžavu dlaku koja može da ima hipoalergena svojstva i voli svoju porodicu.

Kavašon

Kavašon je ukrst male veličine čiji su roditelji kavalir King Čarls španijel i Bišon Frise. Oni zadržavaju svoj izgled kao štenad i u odraslom dobu i vole da provode vreme sa svojim vlasnicima, bilo da su sklupčani na sofi ili igrajući se u bašti. Kavašoni često nasleđuju hipoalergenu dlaku od roditelja Bišon Frize i imaju tendenciju da ostanu relativno mali, čineći ih dobrim opcijama za ljude koji žive u stanovima ili manjim kućama.

Nove rase

Springador

Springador je ukrštanje dva popularna psa, špringer španijela i labrador retrivera. Poznati i kao Spanador ili Labradinger, ovi štenci rastu prilično veliki, često uzimajući u obzir svog roditelja Labradora i često su jednobojni. Oba roditelja imaju svoje poreklo u izvlačenju, tako da je Springador odličan radni pas, kao i odan porodični pratilac.

Puggle

Puggle je ukrštanje Mopsa i Bigla, što rezultira malim do srednjim psom koji voli da se igra i uživa u češkanju stomaka. Dve veoma različite roditeljske rase znače da bi ličnost vašeg Puggle-a mogla veoma varirati. Mnogi su nasledili tvrdoglavu crtu od svog nezavisnog roditelja Bigla, ali nežna priroda mopsa često ublažava ovu osobinu. I mopsi i Biglovi vole da jedu, pa pazite na njihovu težinu

Cavapoo

Cavapoo je veoma sladak psić koji održava pravi izgled poput šteneta iu odraslom dobu. Oni su ukrštanje kavalir King Charles španijela i pudlice. Imaju divan temperament i dlaku koja se malo linja, što ih čini odličnim pratiocima i porodičnim psima, posebno za one sa alergijama. Oni su inteligentni i razigrani mali psi koji su veoma prijateljski raspoloženi za decu.

Nove rase

Sproli

Sproli su ozbiljno energični i pametni kučići. Oni su mešanac graničnog kolija i špringer španijela, nasleđujući snažnu želju za radom uz puno energije. Ovi psi su posebno popularni kao agiliti psi zahvaljujući svojoj želji da udovolje i snažnoj povezanosti sa svojim vlasnikom. Sprolije su obično srednje veličine, sa oznakama koje su uobičajene i za škotske ovčare ili za Springere i sa lepršavim ušima tipičnim za roditelja Springera.

Pročitajte i ovo: Zašto NE TREBA prisustvovati tretmanu kod GROOMERA?

Jackapoo

Na kraju, ali ne i najmanje važno, je skromni Jackapoo. Ukrštanje oštrog Džek Rasel terijera i pametne pudlice, Jackapoos su živahni i srećni mali kučići. Iako su možda nasledili neku tvrdoglavost od svog roditelja Džeka Rasela, oni takođe dobijaju pamet pudla, što ih čini lakim za obuku i odličnim psom za pseće sportove. Oni nasleđuju hipoalergenu dlaku koja je ponekad žilava u zavisnosti od pojedinačnog psa. Sa oznakama zajedničkim bilo škotskim ovčarima ili Springerima i sa lepršavim ušima tipičnim za roditelja Springera.

Nove rase

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAko je vaša mačka POPILA MALO KAFE iz vaše šolje, ODMAH pozovite veterinara!
Sledeći tekstPOTREBNO NAM JE VIŠE OVAKVIH LJUDI! Prekinuo tv prenos kako bi pomogao psu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime