Naslovna VESTI PSI Dečak patuljastog rasta usvojio je patuljastog psa koji mu je pomogao...

Dečak patuljastog rasta usvojio je patuljastog psa koji mu je pomogao da prihvati stanje u kome je rođen!

0
patuljastog rasta petface

Petogodišnji dečak iz Australije po imenu Quaden Bayles, rođen je sa ahondroplazijom, koja se smatra uzrokom patuljastog rasta. Za njega je bilo veoma teško da takvo stanje prihvati, sve dok se nije pojavio neko nalik njemu – pas patuljastog rasta po imenu Badi.

Pročitajte još: Ovaj pas se ne razdvaja od autističnog dečaka, čak ni dok je mališan u bolnici!

Za ovog dečaka starog pet godina, koji je rođen sa patuljastim rastom, doslovno svaki dan je bio izazov. Iako on dobija mnooooogo ljubavi od svoje porodice, to se ne može reći za njegove vršnjake. Naime, oni ne mogu da prihvate da je dečak Quaden Bayles drugačiji od njih, zbog čega se on često nalazio na meti podsmeha. To je kod ovog petogodišnjaka izazivalo depresiju i ljutnju.

patuljastog  rasta petface

Sve to se promenilo kada je u dom Bayles-ovih stigao ši cu, koji je takođe rođen sa ahondroplazijom. Ovaj pas star devet godina spašen je sa ulice, a porodici Bayles je njihov porodični prijatelj – veterinar, predložio da udome ovog četvoronožca. Verovali ili ne, dečak patuljastog rasta Quaden je istog trenutka kada se sreo sa ovim ši cuom doživeo promenu. On je od tužnog i besnog dečaka, odmah postao živahan i srećan:

Skoro preko noći Quadenovo samopouzdanje poraslo. To je bio obostrani trenutak povernje između njega i psa. On sada prihvata svoje stanje sa izvesnom radošću, a na momente čak deluje da on smatra svoj patuljasti rast kao nešto što je „kul“. Badi ga je naveo da prihvati svoje stanje. To ima veliki uticaj i na sve nas, zato što sada ne moramo da pazimo na svaku reč koji izgovaramo, a koja se odnosi na njegovu situaciju niti da krijemo bilo šta, rekla je dečakova mama Yarraka.

Pročitajte još: Labrador Jedi svakodnevno spašava život sedmogodišnjem dečaku!

patuljastog rasta petfaceNaime, pre nego što je pas Badi postao deo ove porodice, dečak im nije dozvoljavao da na glas pričaju o stanju sa kojim je rođen. Oni su morali da paze na svaku reč koju izgovaraju i da ni u kom slučaju ne pominju patuljasti rast ili ahondroplaziju. Sada kada je tu i omaleni ši cu, dečakovo viđenje cele situacije je postalo mnogo pozitivnije:
-Quaden koji je rođen sa patuljastim rastom sada sa ponosom ističe ovu činjenicu, jer zbog Badija misli da je to nešto sjajno. Sada svima priča: „Moj pas je rođen sa patuljastim rastom, isto kao i ja.“ To je prosto neverovatno, dodala je dečakova mama.

Pročitajte još: Dečak (3) se izgubio u šumi, a uz njega je 9 sati bez prestanka bio njegov najbolji prijatelj – pas Bendžo!

patuljastog rasta petfacePsi zaista dodiruju ljudske duše i u tome im nema ravnih. On je ovom dečaku pokazao da je u redu biti drugačiji i učinio je on u potpunosti zavoli i prihvati sebe. FENOMENALNO!!!!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJ: Uskočio u hladnu reku kako bi spasio 13-godišnjeg psa!
Sledeći tekstDANI SU SVE TOPLIJI: Zaštitite ljubimce od sunca!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime