Naslovna VESTI PSI PODRŽI, POTPIŠI: Nikola je pokrenuo PETICIJU za uvođenje „pet friendly“ linija u...

PODRŽI, POTPIŠI: Nikola je pokrenuo PETICIJU za uvođenje „pet friendly“ linija u GSP!

82
„pet friendly“ linija petface

„Pet friendly“ linija podrazumevala bi određene autobuse, koji bi prevozili ljubimce a da vlansici ne moraju brinuti da će iz istih biti izbačeni, preko pogledani, vređani i slično. Ovako je ukratko svoju ideju za naš portal prepričao Nikola Dražović!

Naime, Nikola je samo jedan od mnogih Beograđana koji su, uprkos zakonskim odredbama o transportu kućnih ljubimaca u vozilima GSP-a, prepušteni volji bahatih vozača i njihovoj naklonosti ili nenaklonosti ka životinjama.

„pet friendly“ linija petface

– Mada pomenute odredbe predviđaju da u autobuse, u određenom periodu tokom dana, i poštujući bezbednosne i higijenske mere, mogu ući psi visine do 40 cm mereći od šapica do vrha leđnog grebena, samo protekle nedelje izbačen sam sa mojim ljubimcem iz jednog tramvaja i dva autobusa. Zabrinjvajuće je to što su mi putnici, koji su bili tada prisutni, rekli da je reč o vozačima i da to nije prvi put da zaustavljaju vozila i isteruju vlasnike ljubimaca, za Petface priča Nikola.

Vozač GSP-a na liniji 29 zaustavio saobraćaj, jer nije hteo da vozi čoveka sa psom u torbi!

„pet friendly“ linija petface

Kako je napomenuo, sa druge strane one koji više ugrožavaju putnike – nasilnike galamdžije – ne diraju, već dozvoljavaju tiraniju nad putnicima koji su kupovinom karte kupili i garanciju bezbednosti u vozilima GSP-a.

– Iskreno, hiljadu puta ugroženije osećam se od pomenutih predstavnika ljudskog, nego životinjskog roda. Osim toga što je psima, pre svega, urođena ljubav prema čoveku, oni imaju i svoje gazde koje su dužne da odgovaraju za njihovo ponašanje u javnosti, kaže Nikola.

„pet friendly“ linija petface

Verujući u to da ni za „hiljadu godina“ neće promeniti mentalitet većine, Nikola je pokrneuo PETICIJU kojom je predložio moguće rešenje – uvođenje posebnih „pet friendly“ linija u okviru linija gradskog javnog prevoza. Tačnije „pet friendly“ polazaka!

OBRT: Vozač GSP-a koji je spasio štene demantovao priču!

– Ne mora da bude reč o svim linijama, već o onim za koje se proceni da su najpraktičnije i koje će nama ljubiteljima životinja omogućiti da se sa njima uputimo ka bilo kom delu grada – prošetamo Knez Mihajlovom, uz Dunav ili Savu,.. Što je još važnije, ovako bismo mogli bezbedno i bez rizika po životinju da se vratimo od veterinara autobusom, a ne pešice i to još posle nekog hirurškog zahvata. Nemamo svi automobile, novac za taksi i ne možemo uvek da se oslonimo na pomoć prijatelja, dodao je Nikola!

„pet friendly“ linija petface

Nama se ova ideja vrlo dopala i zato smo na spisak dodali i naš potpis, a vas molimo da je podržite i podelite svojim prijateljima! Jer, kako kaže Nikola, bitno je da i naši ljubimci uživaju u čarima srpske prestonice sa nama. 😉

PETICIJA SE NALAZI NA OVOM LINKU!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDa li ste znali: Svi mačići se rađaju sa plavim očima!
Sledeći tekstDevet rasa pasa koje se linjaju najviše

82 KOMENTARA

 1. Podrzavam i zahvaljujem svima koji su za peticiju. Uglavnom se radi o prevozu pasa i macaka posle intervencija, a vlasnici nemaju mogucnosti da ih vrate kucama. Ako je pas veci,povodac i brnjica su dovoljni. Boze,molim te da se ovako nesto i kod nas ostvari.

 2. Podrska!
  Vi GOSPODO sto vam kucni ljubimci smetaju, morate da se solidarisete jer i vi nama smetate kad smrdite na znoj i beli luk pa se i dalje vozimo.
  Pas je uredniji od vas!

 3. To je dobro ali treba i peticija i inicijativa da se dozvoli putovanje sa psom AUTOBUSOM i na MEDJUGRADSKIM relacijama u srbiji !!!! 🙂

  • Eggy potpuno se slažem. Moja ćerka je u situaciji da je stalno na liniji Novi Sad—Kraljevo i vozi se autobusom. Zavisi od volje vozača. Neki puštaju da u transportu bude sa njom gore, aneki neće da čuju pa je stave u gepek, a neki traže passport. Imamo malu ženku Shitzu, sva sreća pa je toliko dobra i ne čuje se, ne cvili ne laje, jako je mirna i voli transporter. To nas spašava, inače ne znam kako bismo.

 4. Lepa ideja. To bi bilo praktično i veoma simpatično, samo se plašim da bi ljubimci bili istraumirani beogradskim guzvama i spicevima.

 5. Apsolutno podrzavam! Samo bi bilo super da se to usvoji i u Zrenjaninu i Novom Sadu i drugin mestima a ne samo u Beogradu. To bi bio spas!!!

 6. Naša je obaveza da se prema svim tim bićima ponašamo kao homo-sapijensi ili to samo važi kad hoćemo da im budemo vlasnici i gospodari.

 7. Apsolutno podrzavam! Samo bi bilo super da se to usvoji na svim javnim linijama u svim gradovima,da psi mogu sa vlasnikom putovati gde god da ga vlasnik povede u neki drugi grad sa sobom…

 8. Podržavam peticiju ! Treba da dozvole da kućni ljubimci mogu svuda da putuju sa svojim vlasnikom u svim gradovima i na svim linijama i gradskim i prigradskim i putnickim.

 9. Moja podrska jer imam I ja Dva psa,I nemam prevoz nego idem peske sa njima svuda pa skoro I CEO Novi Sad obidjem.podrska tebi jer SI iskren svom ljubimcu I o I super ziva bica,bolji su od ljudi verni I iskreni prijatelja !

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime