Naslovna VESTI PSI DA LI JE ŠARPLANINAC ORIGINALAN POKLON: Ko je sve poklonio Putinu psa...

DA LI JE ŠARPLANINAC ORIGINALAN POKLON: Ko je sve poklonio Putinu psa i koliko ih ima?

0
poklonio putinu psa petface
Foto: Wikipedia

Poznato je da ruski predsednik Vladimir Putin voli pse i po svemu sudeći je idealan za nekoga kome se može pokloniti pas.

Njegove kolege znaju dobro za strast koju Putin gaji prema psima i to koriste da mu poklone štene neke od autohtonih rasa iz njihovih država.

PROČITAJTE I:

ZA PUTINA ŠARPLANINAC: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić spremio je poklon za ruskog predsednika!

Tako je 2010. godine, kada je Rusija potpisala sporazum o gasu sa Bugarskom, Putin, tada na poziciji premijera, od bugarske vlade na poklon dobio karakačanskog ovčara, prenosi BBC na srpskom.

Pojedini mediji su preneli da je čitava Rusija kumovala psu i da je na kraju nazvan Bafi. Po predlogu petogodišnjaka.

Dve godine kasnije, od zvaničnika Japana, Putin je dobio psa rase akita. Oni su i 2016. godine pokušali da daruju Putinu još jednu aktišu, što je ruski predsednik odbio.

poklonio putinu psa petface
Foto: Wikipedia

Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov je 2017. godine Putinu za rođendan poklonio štene alabaja, srednjoazijskog ovčara, po imenu Verni, navodi se na BBC-u.

Paša, štene šarplaninca kojeg je srpski predsednik poklonio svom ruskom kolegi četvrti je pas po redu u predsedničkoj rezidenciji.

BBC na srpskom podseća da je Putin od 1999. do 2014. imao crnog labradora, za koga poriče da ga je pustio da šeta u sobi tokom sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, znajući da ona ima veliki strah od pasa.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.