Naslovna VESTI PSI Rozi, nemački ovčar spašena je sa ulice i postala je policijski pas!

Rozi, nemački ovčar spašena je sa ulice i postala je policijski pas!

0
policijski pas petface

policijski pas: Rozi je dugo živela na ulici. Prošle godine nju je na ulicama Virdžinije pronašlo Udruženje Throw Away Dogs i za nju se od tog trenutka život preokrenuo. Ona nije našla porodicu, ali je pronašla životni poziv. 

Pročitajte još: Ovo je 30 novih regruta policije u Nju Delhiju!

Kada je Rozi pronađena bila je toliko neuhranjena da su joj se sva rebra ocrtavala. Uprkos lošem stanju u kome se ona nalazila, Udruženje Throw Away Dogs imalo je za nju velike planove. Naime, deo njihovog programa podrazumeva obučavanje spašenih pasa i njihovo osposobljavanje za rad u policiji. Nakon što je povratila kilograme i stabilizovala svoje zdravstveno stanje,  Rozi se našla u programu za policijskog psa.

policijski pas petface
Ova prelepa nemačka ovčarka prvo je bila u jednom policijskom odeljenju u Virdžiniji. Ipak stvari tamo nisu išle vaš najbolje po Rozi, jer su nadležni iz te stanice smatrali da ona nema potencijala da bude patrolni pas u njihovoj stanici. Ubrzo, za nju su čuli zaposleni iz Rocky Mount odeljenja u Severnoj Karolini i odlučili su se da ovom psu pruže šansu.

Pročitajte još: PONOS SLUŽBE SPASAVANJA: Ovi psi spasioci svake godine sačuvaju preko 3.000 života

Nakon deset nedelja intenzivnog treninga, ova neustrašiva nemačka ovčarka “diplomirala” je na Roanoke-u 30. aprila, nakon čega je zvanično postala policijski pas. Odmah zatim ona je uključena u rad policijskog odeljenja Rocky Mount, gde joj je partner poručnik Kris Šelton.

Ona je definitivno sada kod kuće. Ja nimalo ne sumnjam u to da će ona biti fenomenalna, izjavila je Karol Sizliak koja je osnivač Udruženja Throw Away Dogs.

Pročitajte još: NOVI SAD: Policijski pas Maks uginuo od tuge na dan sahrane svog vodiča!

Inače, ovo Udruženje je tokom prošle godine uspelo da postavi tri spašena psa u policijskim stanicama u državama Merilend, Indijana i Mejn. Ove godine je taj broj porastao na šest pasa.

FENOMENALNA IDEJA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.