Naslovna VESTI PSI Rozi, nemački ovčar spašena je sa ulice i postala je policijski pas!

Rozi, nemački ovčar spašena je sa ulice i postala je policijski pas!

0
policijski pas petface

policijski pas: Rozi je dugo živela na ulici. Prošle godine nju je na ulicama Virdžinije pronašlo Udruženje Throw Away Dogs i za nju se od tog trenutka život preokrenuo. Ona nije našla porodicu, ali je pronašla životni poziv. 

Pročitajte još: Ovo je 30 novih regruta policije u Nju Delhiju!

Kada je Rozi pronađena bila je toliko neuhranjena da su joj se sva rebra ocrtavala. Uprkos lošem stanju u kome se ona nalazila, Udruženje Throw Away Dogs imalo je za nju velike planove. Naime, deo njihovog programa podrazumeva obučavanje spašenih pasa i njihovo osposobljavanje za rad u policiji. Nakon što je povratila kilograme i stabilizovala svoje zdravstveno stanje,  Rozi se našla u programu za policijskog psa.

policijski pas petface
Ova prelepa nemačka ovčarka prvo je bila u jednom policijskom odeljenju u Virdžiniji. Ipak stvari tamo nisu išle vaš najbolje po Rozi, jer su nadležni iz te stanice smatrali da ona nema potencijala da bude patrolni pas u njihovoj stanici. Ubrzo, za nju su čuli zaposleni iz Rocky Mount odeljenja u Severnoj Karolini i odlučili su se da ovom psu pruže šansu.

Pročitajte još: PONOS SLUŽBE SPASAVANJA: Ovi psi spasioci svake godine sačuvaju preko 3.000 života

Nakon deset nedelja intenzivnog treninga, ova neustrašiva nemačka ovčarka “diplomirala” je na Roanoke-u 30. aprila, nakon čega je zvanično postala policijski pas. Odmah zatim ona je uključena u rad policijskog odeljenja Rocky Mount, gde joj je partner poručnik Kris Šelton.

Ona je definitivno sada kod kuće. Ja nimalo ne sumnjam u to da će ona biti fenomenalna, izjavila je Karol Sizliak koja je osnivač Udruženja Throw Away Dogs.

Pročitajte još: NOVI SAD: Policijski pas Maks uginuo od tuge na dan sahrane svog vodiča!

Inače, ovo Udruženje je tokom prošle godine uspelo da postavi tri spašena psa u policijskim stanicama u državama Merilend, Indijana i Mejn. Ove godine je taj broj porastao na šest pasa.

FENOMENALNA IDEJA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVODENA ATRAKCIJA: U Beogradu otvoren prvi Javni akvarijum – upoznajte ribicu Nema i Sunđer Boba!
Sledeći tekstTužna statistika: 10 rasa pasa koje se najčešće napuštaju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime